Jihlavské kraso se předvedlo na malém zimáčku

29.11.2022 / Vladimír Šťastný

V neděli 13. listopadu se na jihlavském Veřejném sportovišti pro lední sporty konala tradiční přehlídka Jihlava Trophy. Na plném stadionu se představily všechny věkové kategorie jihlavského oddílu krasobruslení.

Přehlídku zahájila přípravka nováčků a pokročilých krasobruslařek, děvčata předvedla prověrkové a volné jízdy v individuálním pojetí. Následovaly ukázky tréninků a soutěžní jízdy všech týmů synchronizovaného bruslení: Gemini Junior ISU, Trend Basic Novice, Prima Juvenile, Uno Pre Juvenile a zcela nový tým, který vstupuje letos do soutěže - tým Roxy Pre Juvenile. Překvapením pro všechny byl tým sestavený z maminek oddílu, tým Ice Mama, které předvedly choreografii a mohou se účastnit v soutěžích kategorie Adult. Na závěr se divákům děvčata předvedla v exibičních jízdách, které uvolnily atmosféru.

„Tréninkové podmínky se změnily, jak hokejistům tak synchru. Zavření velkého zimáku se nás hodně dotklo. Snažíme se udržet kvalitu a připravujeme se na tradiční soutěže v ČR a v zahraničí. Juniorský tým se znovu bude ucházet o nominaci na mistrovství světa. Do soutěží letos uvedeme nový tým Roxy. Na startech tak Jihlavu bude reprezentovat pět celků, a případně v hobby kategorii Adult tým rodičů. Je to úspěch, tolik týmů má pouze pražský klub USK Praha. Jinde v republice takový oddíl nefunguje. Budeme se nadále snažit udržet všechny naše děti v tréninku a reprezentovat město. Děkuji všem, kteří nás přišli na Jihlava Trophy podpořit, moc si toho vážíme,“ uvedla trenérka Linda Haferníková.