Obrovský úspěch! Redakce Dukly je druhou nejlepší redakcí v celém eSports.cz

19.06.2023 / Klub

V polovině června 2023 proběhl tradiční sraz firmy eSports.cz, která provozuje velké množství sportovních webu a mj. i server onlajny.com. Na srazu se každoročně vyhlašují ocenění za uplynulý rok. Redakce HC Dukly Jihlava zaznamenala největší úspěch v téměř dvacetileté historii! Vyhrála totiž cenu Skokan roku pro redakci, která oproti minulému roku zaznamenala největší zlepšení a navíc skončila na 2. místě v kategorii Nejlepší redakce. A to není vše! Náš redaktor Daniel Lhotský byl vyslán na Hlinka Gretzky Cup 2023 a bývalá fotografka redakce Markéta Křížová, která nám stále vypomáhá, fotila už podruhé za sebou na hokejovém mistrovství světa.
Chcete se k nám připojit, být součástí dobré party a také se dostat na velké sportovní turnaje? Kontaktujte nás na e-mailu danlhotsky@seznam.cz, tomas.lysy@seznam.cz nebo na sociálních sítích.

Vzhledem k získaným oceněním se opravdu sluší říct: Jsme dobří! Zatím největšího úspěchu v rámci celé redakční práce zaznamenala Dukla v roce 2004, kdy mezi redakcemi skončila na 3. místě a o dva roky později byla mezi Skokanem roku také na bronzové příčce. Za sezonu 2022/2023 však dosáhla redakce ocenění ještě většího:
Redakce roku: 2. místo
Vítěz ankety Skokan roku (tzn. redakce s největším zlepšením oproti roku minulému).

Vyhlášení ankety Skokan roku. Vpravo část vítězné redakce Dukly, uprostřed redakce Horácké Slavie Třebíč (2. místo). Třetí skončil AZ Havířov. Foto: Luboš Vácha

„Z ocenění máme všichni velkou radost. Letošní sezona pro nás byla skutečně náročná kvůli dojíždějí i interním změnám ve fungování redakce, o to je vše cennější. Chtěl bych moc poděkovat Davidu Schlegelovi a společnosti eSports.cz za příležitosti, všem lidem z Dukly za dobrou spolupráci a hlavně všem kolegům z redakce za odvedenou práci. Byli jsme skvělí,“ říká šéfredaktor Daniel Lhotský, který byl za dobrou práci nominován na letní Hlinka Gretzky Cup, jenž je druhým nejprestižnějším turnajem hráčů do 18 let v jejich kategorii po mistrovství světa. „Když jsem se dozvěděl, že bych mohl jet na tuto akci, tak mi to udělalo velkou radost a nad přijetím nominace jsem neváhal ani vteřinu. Na turnaj se těším a doufám, že Dukla bude mít svého zástupce nejen mezi novináři, ale i na ledě,“ dodává.

Velkého úspěchu dosáhla také fotografka Markéta Křížová, která fotila v roce 2022 i letos na dospělém mistrovství světa. Jako fotografka pojede také na mistrovství světa juniorů, které proběhne v Liberci. „Marký“ už sice mnohem více fotí pro Kometu Brno, ale když jí to čas a studium dovolí, ráda vždy zavítá nafotit zápasy A-týmu nebo mladých jihlavských nadějí.

„Kvůli dojíždění byla sezona skutečně náročná i pro redakci. Najezdili jsme toho opravdu dost a možná právě proto jsme se mnohem více semkli. Jedná se o největší ocenění pro redakci Dukly v historii. Moc si toho vážíme a zároveň cítíme do dalších sezon velkou odpovědnost, abychom neusnuli na vavřínech. Mám velkou radost i z vyslání Dana Lhotského a Markéty Křížové na velké turnaje. Pamatuji si na jejich začátky v redakci a opravdu mne těší jejich úspěchy. Oba dva jsou svou výbornou prací a skromností velkou inspirací pro všechny ostatní,“ dodává Tomáš Lysý, zástupce šéfredaktora, který byl sám v minulosti oceněn či vyslán na různé sportovní akce.

Složení redakce HC Dukly Jihlava

Šéfredaktor: Daniel Lhotský
Zástupce šéfredaktora: Tomáš Lysý
Redaktoři: Jaroslav Wollmann, Milan Horák, Vladimír Šťastný, Natálie Poláčková, Andrea Nováková, Václav Tomšů, Lukáš Vondruška, Eliška Okrouhlická
Fotografky: Nela Dittrichová, Natálie Egartová
Částečná spolupráce s redakcí: Tomáš Kalas, Markéta Křížová

Část redakce Dukly Jihlava. Zprava Daniel Lhotský, Natálie Poláčková, Milan Horák a Tomáš Lysý. Vlevo v pozadí Tomáš Kalas (nyní Mountfield HK), který do redakce nastoupil v roce 2017 a stále jí vypomáhá. Foto: Luboš Vácha

Přehled ocenění redakce Dukly a současných či bývalých redaktorů Dukly Jihlava v rámci eSports.cz včetně vyslání na sportovní akce

2023:
Redakce Dukly - 2. místo v kategorii Redakce roku
Redakce Dukly - 1. místo v kategorii skokan roku (největší zlepšení za uplynulou sezonu)
Markéta Křížová - Mistrovství světa v ledním hokeji ve Finsku a v Lotyšsku
Markéta Křížová - Mistrovství světa juniorů v hokejbalu v Liberci
Daniel Lhotský - Hlinka Gretzky Memorial Cup v Břeclavi a Trenčíně

2022:
Tomáš Lysý - Mistrovství světa žen 2022 v Dánsku (kvůli pobytu v zahraničí musel odmítnout)

2021:
Markéta Křížová - Mistrovství světa v ledním hokeji v Lotyšsku
Markéta Křížová - Fotograf roku

2020:
Markéta Křížová - Mistrovství světa v ledním hokeji ve Švýcarsku (zrušeno)
Tomáš Kalas - Mistrovství světa žen do 18 let v Bratislavě

2019:
Tomáš Kalas - Mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě
Tomáš Lysý - Beijer Hockey Games (dříve Svenska Spel – švédské hokejové hry) - více zde

2018:
Tomáš Lysý - 3. místo v kategorii Mládežník roku (zpravodajství o mládežnických týmech)

2017:
Tomáš Lysý - Karjala Cup (finské hokejové hry) - více zde

2016:
Jan Šlapáček - Nominace na zápasy NHL
Tomáš Lysý - 2. místo v kategorii Mládežník roku (zpravodajství o mládežnických týmech)

2014:
Jan Šlapáček - 3. místo v kategorii Nejlepší online přenosy
Jan Šlapáček - 1. místo v kategorii Přínos pro firmu eSports.cz

2013:
Libor Kucza - Karjala Cup (finské hokejové hry) - více zde
Tomáš Lysý - Memoriál Ivana Hlinky v Piešťanech
Tomáš Lysý - 3. místo v kategorii Přínos pro firmu eSports.cz - více zde

2011:
Jaroslav Wollmann - Mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě

2008:
Jaroslav Wollmann - přínos pro firmu; za dlouhodobou nezištnou práci hlavně se statistikami
Redakce Dukly - 3. místo v kategorii Skokan roku, tzn. redakce s největším zlepšením oproti minulému roku

2006:
Jakub Mezlík - 5. místo v kategorii Objev roku

2004:
Redakce Dukly - 3. místo v kategorii Nejlepší redakce

Firma eSports.cz funguje od roku 2001. V současné době spravuje desítky webů sportovních klubů nejen v Česku, ale i v zahraničí. Prostřednictvím portálu www.onlajny.com přináší denně sportovním fanouškům množství textových online přenosů z různých oblastí: vedle nejpopulárnějších sportů jako je hokej či fotbal jsou to přenosy z florbalu, házené, basketbalu, tenisu a dalších významných sportovních událostí. Historicky první online přenos se uskutečnil v neslavné datum 11. září 2001 z utkání hokejové extraligy mezi Plzní a Vsetínem. V současné době spolupracuje eSports.cz s více než sedmi stovkami redaktorů nejen v Česku. Spravuje například sociální sítě házenkářského svazu, nebo má pod palcem PR hokejové Ligy mistrů. Stará se i o chod sociálních sítí hokejového svazu, českého skoku na lyžích a řadu dalších projektů.

Část redakce Dukly při ocenění 2. místa v anketě Redakce roku. Foto: Luboš Vácha