Ondřej Štěbeták o pozvánce do reprezentace: Soustředím se na výkon na ledě

25.10.2023 / Natálie Poláčková

Svými výkony v letošním ročníku Extraligy dorostu si gólman Ondřej Štěbeták vysloužil pozvánku do reprezentace U17. Se spoluhráči vyrazí na turnaj World Hockey Challenge do Kanady již 29. října. První zápas čeká na reprezentanty ve čtvrtek 2. listopadu. Jednička dorosteneckého celku má zatím na kontě dvě vychytané nuly ze pátnácti utkání, do kterých nastoupila.

Doteď Štěbeták odehrál pět zápasů za reprezentaci U16 s úspěšností 91%. V letošní sezoně odchytal tři zápasy během přípravy U17. Přičemž všechny skončily výhrou českého celku. „Podle mě to je zatím největší repre akce, kterou náš ročník má. Budou tam týmy ze světové špičky, takže se moc těším,“ komentuje nadcházející akci reprezentace do sedmnácti let.

Jako na většině reprezentačních akcí, i na tuto obdrželi nominaci tři brankáři. O místo na ledě se Ondřej Štěbeták „popere“ s Michalem Oršulákem z Karlových Varů a Matějem Tuláčkem z Pardubic. „Gólmani letíme do Kanady tři, konkurence je velká, ale rozhodně jsme všichni kamarádi,“ říká mladý gólman.

Turnaj sedmnáctek se hraje v Kanadě. Pro některé z hráčů to bude první takto daleká cesta. „Je super, že se hraje v Kanadě, je to takové zpestření.“ A jak se na místo konání turnaje, který začíná zápasem proti jednomu ze svou výběrů Kanady, těší sám Štěbeták? „Já poletím do Kanady poprvé, takže se těším, ale soustředím se hlavně na výkon na ledě,“ zdůraznil i to, co je pro něj nejdůležitější.