Na utkání proti Hvězdě Brno do Břeclavi.

15.11.2002 / RTD

Zatímco ve středu přivítala Dukla na svém ledě první mužstvo prvoligové tabulky, v dalších dvou kolech jí čekají zápasy se dvěma týmy z jejího konce. V sobotu se jihlavští hokejisté vydají na cestu do Břeclavi, kde se střetnou s předposledním Brnem. To zatím v lize odehrálo nejmenší počet utkání, k dobru má zápasy s Berounem a střetnutí z minulého kola s Hradcem Králové. Z patnácti kol získalo zatím jen 14 bodů.
Nejvíce vstřelených branek, stejně jako největší počet bodů, v tomto klubu nasbíral Ondřej Syřínek. Nejproduktivnějším obráncem Hvězdy je Karel Šefčík. Nejvíce asistencí si připsal Libor Polášek. Brankářskou jedničkou brněnského celku je zkušený Richard Hrazdíra.

Domácí zápasy Hvězdě v letošní sezóně moc nešly, v posledních čtyřech případech získala za remízu v normální hrací bodě vždy pouhý bod a tak majitel brněnského týmu Václav Čáp přišel s netradičním řešením. Utkání s Jihlavou přeložil do Břeclavi. Své rozhodnutí zdůvodnil fanouškům na oficiálních internetových stránkách takto: "Jak jistě sami víte, v domácím prostředí se nám "povedlo" několikrát ztratit vyhrané utkání v posledních minutách třetí třetiny. Podle mého názoru na toto má vliv několik skutečností. Pravděpodobně v tom hraje svoji roli obava o výsledek v závěru, tím pádem ztráta koncentrace, školácké chyby a také snad, alespoň podle názorů některých hráčů, nedostatečná kulisa domácího prostředí. Na utkání zatím chodí velmi málo diváků. Hraje se převážně v komorním prostředí a i toto samozřejmě nevyburcuje hráčské srdce k větší srdnatosti, která je potřeba hlavně v závěru každého zápasu. Postupně jsem začínal u týmu pociťovat tzv. komplex domácího prostředí. Toto mě vedlo k rozhodnutí odehrát domácí utkání s Duklou Jihlava, které bude nesmírně těžké, mimo Brno. Jde jedině o snahu udělat "cokoliv", aby se tým dostal z mírné deprese, ve které se nyní nachází."

Poslední utkání s Brnem Dukle vyšlo na jedničku, vyhrála totiž 7:2. O osudu tohoto střetnutí rozhodla především první třetina, ve které jihlavští hokejisté zvítězili 5:0.

Zajímavostí sobotního utkání tak, vedle toho, jestli se konečně Jihlava chytí a zajistí si po dobrém výkonu všechny tři body, určitě bude i to, nakolik pomůže brněnské Hvězdě jednozápasový přesun do Břeclavi.

statistiky
nejvíce bodů:

Ondřej Syřínek 13 12 (7+5)

nejproduktivnější obránce:
Karel Šefčík 15 8 (3+5)

nejlepší střelec:
Ondřej Syřínek 13 12 (7+5)

nejvíce asistencí:
Libor Polášek 15 10 (2+8)

brankáři:
Richard Hrazdíra 11 3,38 91,58%
Petr Žurek 6 4,73 87,91%

Dosavadní výsledky domácích zápasů
1. kolo Brno - Opava 4:1, 3. kolo Brno - Kadaň 2:5, 4. Brno - Hradec 3:6, 6. kolo Brno - Ústí 6:1, 8. kolo Brno - Chomutov 4:5 p.p., 10. kolo Brno - Boleslav 3:3 p.p., 12. kolo Brno - Třebíč 3:3 p.p., 15. kolo Brno - Kladno 3:4 p.p.

Předchozí utkání
HC Dukla Jihlava - HC Hvězda Brno 7:2 (5:0, 2:1, 0:1)
Branky: 4. Vrábel (Adamčík), 6. Rytnauer (Adamčík, Mareš), 11. Bakus (Malena), 13. Ficenc (Čachotský), 20. Mareš (Rytnauer, Adamčík), 33. Mareš (Rytnauer), 38. Vrábel (Adamčík) - 28. Polášek (Syřínek), 52. Mífek (Čech, Novák)

Dukla: Sáblík - Malena, Ficenc, Dobrovolný, Vrábel, Fuksa, Šmarda - Kaňkovský, Bakus, Hlouch - Adamčík, Mareš, Rytnauer - Říha, Čachotský, Novák (41. Cmunt)
Hvězda: Hrazdíra (11. Žurek) - Slechan, Petlák, Šefčík, Mintěl, Rajnoha, Petružálek, Kello, Dvořák - Potočný, Bělohlávek, Lipina - Polášek, Syřínek, Pilavka - Čech, Novák, Mífek - Hoza, Jurásek, Zounek
Hráč zápasu: Dušan Adamčík (Jihlava)

Poslední zápas
SK Kadaň - HC Hvězda Brno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky:
54. a 59. Appel, 26. Podstavek
Sestava: Žurek - Kučírek, Vavruška, Slechan, Petlák, Šefčík, Mintěl - Ivan, Potočný, Bělohlávek - Lipina, Čech, Polášek - Skřínek, Hoza, Hašek - Mifek
Trenéři: Flašar a Čikl