Maxim Burkov bude hostovat v Olomouci, zapojí se do extraligového tréninku

18.01.2024 / Klub

Velký talent mládeže Dukly Maxim Burkov stráví zbytek sezony v dresu Olomouce. Hlavní výhodou této dohody je fakt, že se Burkov zapojí do tréninku s extraligovým A-týmem, kde bude moci čerpat cenné zkušenosti. „Dukla Jihlava tímto krokem pokračuje ve spolupráci s Olomouckým klubem, která je dlouhodobá a pro nás výhodná. Aktuálně se týká například Menšíka a Mareše. Je pro nás zajímavé, že se Maxim zapojí mimo jiné i do tréninků A týmu a vyzkouší si na vlastní kůži kontakt s extraligovými hráči,“ komentoval hostování Burkova v Olomouci jednatel klubu Bedřich Ščerban.

„Na zápasy v Dukle za A-tým to zatím není. Potřebuje ještě zesílit a hodně odtrénovat. A právě v tom jsou pro něj tréninky s extraligovým týmem výhodné. Vzhledem k našim ambicím a jeho hokejovému růstu se jedná o velmi potřebné srovnání a dobrou zkušenost,“ dovysvětlil důvody hostování jednatel Dukly.

Burkov po svém příchodu do Dukly potvrdil velká očekávání a i v juniorce si stále držel fantastická čísla. Během základní části Burkov ve 26 zápasech posbíral celkem 29 bodů za 15 gólů a 14 asistencí. Mezi střelci se tak Estonský útočník umístil mezi nejlepšími v lize, přitom ještě neoslavil ani osmnácté narozeniny a v DHL Extralize juniorů přehrával i mnohem starší a tělesně zdatnější soupeře.

Přechod do A-týmu Dukly byl však pro Maxima Burkova zatím příliš velkým soustem. V Chance lize nahlídl celkem do osmi utkání, na první bod v České „dospělé“ soutěži však zatím stále čeká. Mnohdy také neodehrál celé utkání. Ve zbytku sezony tak bude mít možnost získat cenné zkušenosti v tréninku nejvyšší tuzemské soutěže.

Maxim Burkov si vedl mezi juniory skvěle, nyní dostane šanci nasbírat porci zkušeností mezi nejlepšími hráči v Česku. Foto: Barbora Stránská