Stý gól jsem chtěl ututlat pod koberec, směje se Tomáš Harkabus

21.01.2024 / Tomáš Lysý

Před zápasem proti Znojmu měla Dukla 99 vstřelených branek. Stý gól na sebe nenechal dlouho čekat, v deváté minutě totiž Tomáš Harkabus doklepl puk do prázdné branky po střele Šimona Jelínka. Jako pokladník si sám sobě něco naúčtuje, zřejmě podle toho, co vymyslí spoluhráči v kabině. „Myslel jsem, že bychom stý gól nějak ututlali pod koberec. Ale když je to takhle veřejné, tak něco vymyslíme. Kluci určitě něco nahodí,“ usmívá se dlouholetý útočník Dukly Jihlava, který nedávno vstřelil svůj 100. gól v červenožlutém dresu.

Do první třetiny vstoupila Jihlava výborně a již zmiňovanou trefou Tomáše Harkabuse vedla 1:0. Vedení mohlo být výrazně větší, ale červenožlutí nebyli schopni z gólových šancí vícekrát překonat Dominika Groha. „Utkání jsme dobře rozjeli a měli jsme v první třetině spoustu šancí. Náš náskok mohl být vícególový, ale to je naše taková bolístka, že šance moc neproměňujeme. Udělali jsme si utkání zase těžší. Ale naštěstí ve třetí třetině jsme třikrát využili pětiminutovou přesilovku a to nám vyhrálo zápas,“ myslí si jihlavský útočník a vývoj zápasu jeho slova potvrzuje.

Dukla sice na začátku třetího dějství vstřelila branku na 3:1, ale Znojmo se dvěma trefami během 62 sekund rychle dotáhlo. Pak ale přišel naprosto zbytečný faul kapitána Orlů Tomáše Svobody, který zezadu již po odehraném souboji sekl do nohou jihlavského beka Patrikse Ozolse. Pětiminutovou početní výhodu využila Jihlava hned třikrát. „Zápas jsme si zase nechali dotáhnout na 3:3, když jsme ztratili dvoubrankové vedení. Jejich kapitán ale pak udělal za mne nesmyslný faul, rozhodčí si toho všiml, dostal pětiminutové vyloučení a my jsme to potrestali. Super pro nás,“ raduje se Tomáš Harkabus.

Jihlavský forvard svým gólem na 1:0 otevřel zápas a vyřešil hádanku, kdo vstřelí 100. gól Dukly v nové sezoně. „Při gólu jsem jen slízl smetanu. Byl tam odražený puk po střele Šimona Jelínka a já ho jen uklidil do prázdné branky. Myslel jsem, že stou branku Dukly ututlám pod koberec, ale když je to takhle veřejné, určitě něco vymyslíme. Kluci určitě nějaký poplatek nahodí,“ usmívá se týmový pokladník Tomáš Harkabus, který tímto gólem vstřelil svůj 104. gól v červenožlutém dresu. Stou trefu dal nedávno, když na začátku ledna proti Pardubicím B otevřel ve 2. minutě skóre zapasu. Gratulujeme, Tome!

Tomáš Harkabus po výhře nad Znojmem

Autor videa: Václav Tomšů

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC LERAM Orli Znojmo 6:3

Autor videa: HokejkaTV