Harky o stém gólu mluvil nejvíce a sám se potrestal, směje se Tomáš Havránek

21.01.2024 / Tomáš Lysý

Byl jedním z hrdinů závěru zápasu. Když kapitán Znojma Tomáš Svoboda dostal za naprosto zbytečný faul pětiminutový trest, dal Tomáš Havránek v dlouhé přesilovce dvě branky. Sám ví, že právě dlouhá přesilovka hrála hlavní roli, že Dukla získala tři body a bodově se pomalu dotahuje na týmy před sebou. „K vítězství jsme došli kostrbatě. První třetina byla dobrá, druhá naopak špatná a ve třetí části nám na konci pomohla přesilovka. Takže naštěstí dobré,“ hodnotí zápas jihlavský útočník a nejproduktivnější hráč týmu.

Stejně jako Tomáš Harkabus, také Tomáš Havránek opět poukázal na zbytečně ztracené dvoubrankové vedení. Nestalo se tak poprvé, tentokrát však zápas dopadl s dobrým koncem. „Už jsme na to asi zvyklí. Když prohráváme 0:2, otočíme zápas. Když vedeme 2:0, je to vždycky takové stejné, ale naopak. Je důležité se nesesypat, věřit a dát více gólů, než soupeř,“ hledá jednoduchý recept na oklepání se z vícebrankového vedení.

Dukle pomohl závěr zápasu a pětiminutová přesilovka. Jihlavští hokejisté v ní dali hned tři branky a vylepšili si statistická čísla. O první a třetí branku v početní výhodě se postaral právě Tomáš Havránek ve spolupráci s obráncem Janem Strejčkem. „Při první brance stáli hráči soupeře stažení níže, takže jsme si se Strejdou vyměnili puk, vystřelil jsem a nějak to trefil. Při mém druhém gólu se Strejdovi otevřela dálnice až do brány. Viděl jsem, že má čas, proto jsem si odskočil na tyčku. Trošku jsem tušil, že mi tam přihraje a dopadlo to,“ popisuje své dvě trefy.

Prsty ale měl hned v první trefě, kdy započal akci vedoucí k prvnímu gólu. Přihrál na Šimona Jelínka, jehož střelu z kruhů sice brankář Groh vyrazil, avšak na dorážku Tomáše Harkabuse byl krátký. Takto padl stý gól Dukly v sezoně. „Harky se potrestal sám a pohlídáme si, aby něco zaplatil. On o stém gólu mluvil nejvíce, takže se teď potrestal,“ směje se na závěr rozhovoru hokejista s bilancí 11+20.

Tomáš Havránek hodnotí výhru nad Znojmem 6:3

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC LERAM Orli Znojmo 6:3

Autor videa: HokejkaTV