Do vyřazovacích bojů už nezasáhne Jan Strejček, vrací se zpět do nejvyšší soutěže

16.03.2024 / Klub

Dukla bude muset před semifinálovými souboji řešit významnou ztrátu v obraně. Obránce Jan Strejček se vrací zpět do Litvínova, kde bude bojovat o šanci v extraligovém play-off. Ani v případě rychlého konce Vervy ve vyřazovací části Strejček nebude moci znovu nastoupit do play-off v červenožlutém dresu, jelikož hráč, který po 15. únoru nastoupí v nejvyšší soutěži, se už nemůže do konce sezony vrátit na soupisku prvoligového týmu, pouze junioři. Jan Strejček tak bude znovu Jihlavě k dispozici od začátku nové sezony, s Duklou během ledna podepsal novou smlouvu.

„Honza je hráčem Litvínova, kde má podepsanou platnou smlouvu. Na začátku sezony nastupoval i za Litoměřice, my jsme o něj měli velký zájem. Podmínka umožnění startů u nás byla, že si ho Litvínov může kdykoliv stáhnout zpět. Klub, kde má do 30. dubna platnou smlouvu, nyní uplatnil tuto dohodu. Do konce sezony se tedy musíme obejít bez něho, ale těšíme se na spolupráci od začátku další sezony, jelikož od 1. května má Honza smlouvu v Dukle,“ komentoval dočasný odchod Strejčka jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Jan Strejček začínal sezonu právě v dresu Litvínova, velmi rychle se však přesunul do Chance ligy. Zde nejprve naskočil do osmi zápasů za Litoměřice, od konce října pak hostoval v kádru Jihlavy. Celkově zasáhl do 28 zápasů základní části a 7 utkání play-off. V nich ukázal, že umí zahrozit i směrem dopředu, dohromady totiž posbíral během svého letošního působení v Dukle 18 bodů a po čtvrtých zápasech čtvrtfinále dokonce držel průběžné druhé místo v bodování obránců. Nyní bude do konce extraligového play-off plně k dispozici Litvínovu, který svou cestu vyřazovacími boji zahájí v neděli 17. března na ledě Brna.