V dalších dvou utkáních chce Dukla získat minimálně čtyři body!

21.11.2002 / RTD

Ve včerejším utkání se v červenožlutočervených barvách Dukly po dlouhé době opět představil obránce Marián Morava. Jeho obnovená premiéra byla navíc ztížená faktem, že svůj první zápas odehrál před pečlivým zrakem jihlavských fanoušků. "Vím, že pro něj ten návrát asi nebyl jednoduchý, ale "Mája" dnešní zápas odehrál parádně," pochválil ho po zápase na tiskovce jihlavský trenér Petr Vlk.
"Před zápasem jsem nijak zvlášt nervozní nebyl, byl jsem v pohodě," přiblížil své pocity Marián Morava. Utkání poté zhodnotil těmito slovy: "Hradec byl dnes nepříjemným soupeřem, dobře bránil, ale my jsme měli optickou převahu. Bohužel jsme se ale dlouho nedokázali prosadit střelecky. Ve třetí třetině jsme se trošku urvali, ale zbytečnými chybami jsme ten zápas zase zdramatizovali."

Podobně zápas viděl i jeho spoluhráč Tomáš Čachotský: "Začátek zápasu nebyl takový, jaký jsme čekali. Měli jsme jít hned do tlaku, ale naopak nás trošku přitlačil soupeř a prohrávali jsme tak 0:1. Naštěstí jsme to rychle srovnali. Ve druhé třetině to byl takový nic moc hokej, ale v té třetí jsme je na začátku kombinačně docela dobře přehrávali a odskočili jsme na rozdíl tří branek. Škoda toho závěru. Myslím si, že bez něj by se ten zápas lidem líbil určitě víc." Mladé pravé křídlo čtvrté jihlavské útočné formace vstřelilo včera svou první branku sezóny. "Čekal jsem na ni dost dlouho, devatenáct kol, a tak jsem moc rád, že to tam padlo. I když to byla taková mrcha. Ani nevím jak bych ji okomentoval, prostě jsem to zkusil. Neměl jsem rychlost a bek, který stál přede mnou, to taky asi trošku tečoval."

Za hradecké mužstvo ke včerejšímu zápasu nastoupil celý čtvrtý útok extraligových Pardubic, Jan Kolář - Petr Koukal - Petr Průcha, který byl pro východočeský tým velkou posilou. "Oproti minulému utkání v Kadani nás dnes posílila trojice hráčů z Pardubic. Tím to dnes bylo takové vybuzené, asi i ze strany Jihlavy, když se na ně domácí snažili hrát osobku. Trenér Petr Vlk to tam dobře hlídal. Ale bylo vidět, že tihle hráči jsou už trošku dál, než zbytek našeho týmu. Například Petr Koukal dal dnes tři z pěti našich gólů," pochválil si jejich účast hradecký lodivod Vladimír Jeřábek. Honzu Koláře, který byl v minulé sezóně na hostování v jihlavské Dukle, jsme požádali o jeho názor na utkání. "Je to smůla, nechali jsme si dát zbytečně moc gólů. V té třetí třetině to tam napadalo nějak moc rychle a potom už se nedalo... I když, nakonec se ukázalo, že se to ještě dalo hrát, ale tohle prostě nemůžeme dopustit. Ty brejky jsme měli mít pohlídaný." Zmiňovaná trojice tak po úterním zápase, ve kterém nastoupila v pardubickém dresu na ledě Třince, hrála druhé utkání během dvou dní. "Ke konci jsme toho měli už docela plné zuby, ale to musíme zvládnout. Na to se rozhodně vymlouvat nemůžeme. Šance na vyrovnání jsme měli, bohužel jsme je neproměnili a v tom to je," nakonec dodal Jan Kolář.

Z posledních dvou zápasů Dukla získala maximální počet bodů a vypadá to, že krize by tedy mohla být definitivně pohřbena. Co si o tom myslí Tomáš Čachotský? "Já, stejně jako celý tým, věřím tomu, že jsme se znovu chytili. Teď ale hrajeme dva zápasy venku a alespoň jeden z nich bychom měli vyhrát. No a v tom druhém je potřeba uhrát minimálně remízu. Potřebujeme přivézt alespoň čtyři body, protože ty mančafty, které jsou v tabulce za námi, jsou na nás nalepený na rozdíl jednoho, dvou bodů a v případě jakékoliv prohry by nás mohly přeskočit."