Doma by se mělo hrát pro diváky, tvrdí Tomáš Čachotský

01.11.2006 / Dušan Majer

Dukla Jihlava doma prostě válí! Dnešní výhra nad Kadaní nesla kulaté pořadové číslo 5. Tato výhra se však vůbec nerodila lehce. „Ze začátku jsme hráli dobře. Měli jsme tlak, šance a pak se nám je podařilo proměnit, vedli jsme 2:0. Ale pak jsme je posadili na koně tím, že jsme špatně sehrávali přesilovky,“ tak hodnotí Tomáš Čachotský ze strany Dukly poměrně nepodařenou část utkání. V dalších minutách se však hra zpřesnila a Jihlava tak mohla slavit výhru 5:2.

Zápas samotný začala aktivněji Jihlava. Hned v páté minutě otevřel skóre zápasu Jonáš Fiedler, který tímto přesným zásahem zaznamenal svou první letošní branku. „Určitě mě už trochu trápilo, že jsem se nedostával ani do šancí. Dneska to bylo lepší a jsem rád, že jsem to proměnil,“ raduje se úspěšný střelec. „Je škoda, že jsme tady neudělali tři body. Jihlava byla lepší v tom, že nás tlačila a měla víc střel než my. Nemůžu ale říct, že byla lepší, jen měla víc štěstí,“ smutní kadaňský brankář Robert Slipčenko. Dukla navýšila vedení již na 2:0, ale Kadaň využila krátkodobého herního výpadku domácích a dvěma zásahy snížila. „Myslím, že jsme docela dobře začali, ujali jsme se docela jistého vedení 2:0, ale pak jsme polevili,“ Jonáš Fiedler. „Hlavní zlom byl, že Jihlava nevyužila své přesilovky a my jsme proměnili naše šance,“ tvrdí Robert Slipčenko. „Kadaň se nedostávala do mnoha šancí, ale stačily jí dvě na to aby srovnala,“ doplňuje Fiedler a dodává: „Ty obdržené góly nebyly zase až tak velké šance, oba byly v přesilovkách“.

Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu. Ani v této těžké chvíli však domácí neztráceli naději. „Trenér nám věřil, že to zvládneme, my tomu taky věřili, protože jsme měli šance a čekali jsme jen až je proměníme. Tomu jsme šli naproti a zaslouženě jsme vyhráli,“ oddychl si Tomáš Čachotský. Ve třetí části Dukla strhla vedení na svou stranu a již jej nepustila. „Jihlava dala náhodný gól, vyrazil jsem puk do rohu a trefil jihlavského hráče do obličeje a od toho padl gól,“ tak popisuje vítězný gól utkání Robert Slipčenko. „Měli jsme štěstí, že jsme se dostali zpátky do zápasu a srovnali jsme ho,“ dodává Fiedler. Šanci na navýšení skóre měl Tomáš Čachotský, který se rozjel k trestnému střílení, ovšem Slipčenko jeho pokus nemusel likvidovat, jelikož střela mířila až do ochranné sítě. „Trenér mi řekl, že mám jet, protože jsme to teď trénovali,“ komentuje jihlavský útočník a doplňuje: „Chtěl jsem to hodit do bekhendu a nahoru, protože brankář měl vysunutou hůl, ale hodil jsem to až nahoru do sítě.“

V následujících minutách však jeho zaváhání napravili spoluhráči a Dukla tak spěla k dalšímu vítězství. „Na konci jsme to už zvládli dobře, pohlídali jsme si to a zaslouženě zvítězili,“ Tomáš Čachotský. „Z toho gólu jsme se nedokázali vzpamatovat a v poslední třetině nás už Jihlava k ničemu nepustila,“ lituje Slipčenko. Dukla tedy přidala na šňůrku domácích zápasů již pátý výherní korálek v řadě. „Doma by se mělo vyhrávat vždycky a k tomu ještě hrát hokej pro diváky,“ je si vědom přízně publika Tomáš Čachotský. „Připravovali jsme se tak jako na každý jiný tým, chtěli jsme tady uhrát tři body, ale teď jde Jihlava před nás,“ smutní kadaňský brankář.

Jihlava teď zajíždí na horký led vedoucího celku ligy, Hradce Králové. „V Hradci na nás nebude asi žádný tlak, protože tam jedeme v podstatě jako papíroví outsideři, ale to může hrát pro nás,“ sděluje realituTomáš Čachotský a dodává: „Jsme s nimi schopní hrát a chceme jim oplatit loňské vyřazení z play-off. V Hradci jsme vždy hráli dobré zápasy, nikdy to nebyly jednoznačné výsledky, takže se s nimi dá hrát, ostatně jako s každým.“