Další pokus o zisk venkovních bodů se uskuteční v Kadani

12.12.2006 / Jakub Mezlík

Jako den a noc se zatím liší výsledky jihlavské Dukly. Zatímco doma dokáží červenožlutí porazit prakticky kohokoli, což se potvrdilo v posledním zápase proti Ústí, venku pokračují se špatnými výsledky. Povede se Jihlavě zlomit prokletí cizích stadionů proti týmu SK Kadaň? Dozvíme se to již ve středu 13. prosince. Utkání začíná v 18:00.

Pro zájemce bude na našich stránkách jako tradičně připraven on-line přenos.

Aktuální dění v kadaňském týmu:

Kadaň se nyní pohybuje na podobných příčkách jako Jihlava, tedy na hranici postupu do play-off. Severočeši jsou aktuálně na devátém místě, o příčku před Duklou. Oba týmy však mají stejný počet pětatřiceti bodů. Nejproduktivnějším hokejistou středečního soupeře červenožlutých je Petr Derfler s třiadvaceti body na svém kontě. Zároveň je i s jedenácti góly nejlepším střelcem. V brance zatím nejvíce důvěry dostává Robert Slipčenko, v poslední době ale Kadaň získala Kamila Jarinu, který ve čtyřech zápasech vychytal dvě nuly a má obdivuhodnou procentuální úspěšnost zákroků – přes 96%!

Poslední zápasy obou celků:

Ve 29. kole Dukla přivítala na Horáckém zimním stadionu Ústí nad Labem, Kadaň se představila v Třebíči.

Horácká Slavia Třebíč - Kadaň 0:1 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0 – 0:1)
Statistiky: Branky a nahrávky: 65.Buchal. Rozhodčí: Souček - Guth, Rittich.Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 561. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:1.
Sestava Kadaně: Jarina - Pospíšil, Staněk, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Vrtek, Stavenský, Stehlík, Metlička, Žák, Buchal, Postl, Polanský, Veverka, Kajer, Hobl, Hlusička, Krpenský.

Dukla Jihlava – Slovan Ústí nad Labem 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Statistiky: Branky a nahrávky: 2. Rytnauer (Morava, Kaňkovský), 34. Řípa (Fiedler, Dušátko), 46. Bakus (Rytnauer) - 31. Micka (Hořava, Ivan), 48. Houdek (Martinec, Janků). Rozhodčí: Jeřábek - Čížek, Padevět. Vyloučení: 11:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1320. Střely na branku: 27:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Sestava Dukly: Řehoř - Kuchyňa, Morava, Duben, Lukáč, Míka, Šmarda, Pekárek - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Řípa, Kaňkovský, Fiedler - Vaškovič, Dušátko, Vlk – Hanzal.

Vzájemné zápasy:

V zápasech loňské sezony mezi Duklou Jihlava a SK Kadaň platilo rčení můj dům můj hrad. Jihlavští sice v prvním vzájemném zápase, který se hrál na kadaňském ledě, urvali bod za prohru v prodloužení, pak ale Dukla doma vyhrála 3:1, v Kadani prohrála 2:3 a stejný výsledek avšak v opačném gardu mělo i poslední utkání na Horáckém zimním stadionu. Letos se nic podstatného nezměnilo. Nejprve Severočeši doma vyhráli 6:2, Jihlava porážku na domácím ledě oplatila Kadani téměř do puntíku, duel skončil 5:2.

Historie kadaňského klubu:

Od roku 1945 se v Kadani začal hrát lední hokej, avšak pouze na přírodním kluzišti. Zimní stadion byl otevřen až po dlouhých pětadvaceti letech. Až v sezoně 1991/92 okusili Kadaňští jaké je to být ve druhé lize, prvoligovou příslušnost pak klub vybojoval o šest let později. Do play-off se však Severočeši dostali pouze jednou, a to v sezoně 2001/02, od té doby se pohybují většinou těsně pod branami vyřazovacích bojů, těsně pod elitní osmičkou.