Buzek má před sebou novou výzvu

12.12.2007 / Eva Streichsbierová

Extraligové juniory Dukly Jihlava povedou dva bývalí obránci se zkušenostmi z NHL. Na střídačku se už v pátečním domácím utkání s Třincem postaví vedle Petra Svobody nově také Petr Buzek. Druhý jmenovaný se funkce ujal začátkem týdne. „Je to pro mě nová výzva,“ prohlásil bývalý bek Dallasu, Atlanty a Calgary.
Foto: Deník/Josef Němec.

Jak dlouho jste nabídku zvažoval?
Moc dlouho ne, vlastně jenom přes víkend. V pátek mě Petr Svoboda oslovil a v pondělí už jsem si vyzkoušel první trénink. Domluvil jsem se s Duklou rychle.

Juniorka Jihlavy na tom ale není zrovna nejlépe. Ani to vás neodradilo?
Že se klukům nedaří je všeobecně známo, vím do čeho jdu. Nastoupit do týmu, kterému se daří, to by bylo moc jednoduché. Rozhodně mě to nijak neděsí.

Vy máte s trenérskou funkcí nějaké zkušenosti?
Mám základní trenérskou třídu. Teď bych si chtěl dodělat B. Uvidíme, jak mi to půjde. (smích)

Už jste si s Petrem Svobodou rozdělili pravomoci?
On je u týmu delší dobu, takže já se od něj teď hlavně učím. Ale věřím, že nám to brzy pošlape dobře.

Vzhledem k tomu, že si vás vlastně sám vybral, tak by to mělo fungovat bez problémů...
Určitě, máme toho hodně společného. Jsme si blízko věkově, oba jsme hráli v obraně a oba jsme si vyzkoušeli hokej za mořem. Věřím, že to bude v pohodě.

Jak už jste zmínil, pracovní náplní vás obou byla v minulosti hlavně defenziva. To znamená, že by teď měla obrana juniorského týmu šlapat jako hodinky...
Snad. Je pravda, že beky bych měl mít na starosti spíš já a zatím můžu říct, že kluci makají naplno. Důležité ovšem bude, jak se nám povede zápas.

Vy sám jste měl v oblibě spíš přísné trenéry, nebo psychology?
Asi jako každý, od obou trochu. Přísnost musí být, ale na druhou stranu je potřeba občas slyšet i pochvalu.

Takže se budete snažit zvolit zlatou střední cestu?
Asi tak. Jak už jsem řekl, přísnost je nutná. Ale taky je potřeba si vzít toho kluka stranou a vysvětlit mu pořádně, co dělá špatně, nebo naopak co mu jde dobře.