Táta už mi neradí, jsem dost starý, říká Jakub Šindel

03.04.2008 / Eva Streichsbierová

Na Vysočinu dorazila hokejová reprezentace. Ve středu se český národní výběr představil v přípravném souboji s Běloruskem na třebíčském zimním stadionu a o den později se proti stejnému soupeři postavili v Havlíčkově Brodě. V prvním duelu nedali čeští hokejisté soupeři šanci a vyprovodili ho z ledu s porážkou 2:7. Jedním gólem se při svém reprezentačním debutu prezentoval také útočník Jakub Šindel.

Foto: www.sport-foto.cz

Dvaadvacetiletý hokejista, který má v kolonce rodiště uvedenou Jihlavu, se střelecky prosadil už v 7. minutě zápasu. „Byl jsem malinko nervózní, ale po tom gólu ze mě všechno spadlo. Je to krásnej pocit,“ radoval se útočník extraligové Plzně.

Krásné je dát při premiéře gól, nebo ta samotná nominace?
Pozvánku a možnost zahrát si v národním týmu beru jako velkou výzvu a šanci. Je to pro mě čest.

V reprezentačním dresu hrával také váš otec Jaromír, co on říká na váš debut? Dal vám před zápasem nějakou radu?
Ne, už jsem dost starej, poradím si sám. (usmívá se) Ale samozřejmě tady byl, to si nenechal ujít.

Byla pro vás pozvánka do národního týmu velkým překvapením?
V první chvíli jsme si myslel, že je to apríl. Esemeska, kterou mi to oznamovali, totiž přišla 1. dubna v devět hodin ráno. Potom mi ale volali i další, tak jsem pochopil, že to asi bude opravdu. (směje se) Každopádně jsem byl moc rád.

Vy si v poslední době na nudu stěžovat nemůžete, nejprve extraliga, pak účast v play off první ligy a teď reprezentace. Není toho moc?
Odpočinku je málo, to je pravda. Jenomže za reprezentaci se nehraje každý den, v tu chvíli jde všechno stranou. Vůle a psychika všechno překonají.

Tipnete si, jak dlouho se v národním týmu udržíte?
To je jasný, myslím, že většina z nás pojede po zápase v Havlíčkově Brodě domů. Ale jak říkám, já to beru jako obrovskou zkušenost a vizi do budoucna.

Prostředí v Třebíči pro vás nebylo neznámé, před třemi lety jste tam pár zápasů odehrál za Horáckou Slavii. Sedl jste si v kabině na stejné místo?
(usmívá se) Ne, ale seděl jsem naproti a samozřejmě se mi hned vybavily vzpomínky na tu dobu. Navíc mě moc hezky přivítali fanoušci, to mě potěšilo.

Už bylo řečeno, že letos jste si také vyzkoušel první ligu, konkrétně v Mladé Boleslavi, které jste pomohl k celkovému vítězství. Mrzí vás hodně, že si nezahrajete baráž?
Hrozně moc. Jenomže já jsem hráčem Plzně a baráž už je extraliga, takže nemůžu být v rámci jedné soutěže na dvou soupiskách. Každopádně budu klukům strašně moc fandit.