Jihlavští hokejisté si obuli brusle a poprvé vyjeli na led

28.07.2008 / Eva Streichsbierová

Konečně! Jihlavští hokejisté se dočkali, dnes poprvé vyjeli v přípravě na novou sezonu na led. Na Horáckém zimním stadionu se ráno sešlo 32 hokejistů, včetně dvou Italů a jednoho kanadského gólmana. „Ti dva kluci jsou z Milána a přijeli k nám jenom na stáž,“ zopakoval už dřívější informaci hlavní kouč A-týmu Dukly Karel Dvořák.

Naopak čtyřiadvacetiletý Kanaďan Dan Giffin dorazil do Jihlavy s jednoznačným cílem probojovat se do konečného kádru. „Moc bych si to přál, ale hned první trénink mi ukázal, že mě čeká ještě hodně práce,“ svěřil se s prvními dojmy rodák z Miltonu v Ontariu.

Kromě Giffina bojují o místo v sestavě ještě Vratislav Vajner a Roman Kousal, který se nedohodl na podmínkách v Lotyšsku. „Je jenom dobře, že jsou čtyři, alespoň bud z čeho vybírat,“ spokojeně pokyvoval hlavou Dvořák. „Na led půjdeme vždycky ve dvou skupinách, takže bude mít každá svoje dva brankáře,“ dodal.

Na ledě se v pondělí objevil také útočník Ladislav Rytnauer, který závěr loňského ročníku promarodil s kolenem. „Ještě to sice není na sto procent, ale myslím, že po týdnu už nebude žádný problém. V pátek byl Láďa na kontrole u doktora v Olomouci a vypadá to dobře,“ uvedl trenér.

K prvním zúžení kádru se jihlavští trenéři chystají sáhnout před odjezdem na turnaj do Nitry, tedy kolem 21. srpna. Do té doby bude Dukla trénovat s hráči, kteří se hlásili na úvodním setkání na bruslích. „Bylo na nich vidět, že se na led těšili. Teď jenom doufám, že se nám hned někdo nezraní,“ svěřil se s obavami Dvořák.

První přípravné utkání mají jihlavští hokejisté naplánováno na 5. srpna, kdy se v Liberci postaví extraligovým Bílým Tygrům.