Řehoř i podruhé kouzlil, Hrbatý utrpěl šrám na lokti

22.08.2008 / Eva Streichsbierová

PODROBNOSTI Z NITRY OD PETRA JAROŠE

Druhý den turnaje v Nitře měl pro jihlavské hokejisty podobný scénář, jako ten úvodní. Znovu v něm došlo na zácpu na silnici a jednogólovou porážku. „Skoro to vypadá, jako bychom ty dopravní problémy přitahovali. Dneska jsme na jeden narazili cestou z Piešťan do Nitry, a zase jsme se zdrželi,“ prozradil kouč jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Den přitom začal pro výpravu hokejistů Dukly příjemně. „Na ubytování si absolutně nemůžeme stěžovat, je o nás perfektně postaráno. Kluci měli naplánovanou snídani až na půl devátou, takže se mohli dostatečně vyspat. Což také udělali,“ usmíval se trenér.

Po snídani následovala chvíle volna, a pak už se vyrazilo k druhému zápasu. Noviny se do autobusu příliš nekupovaly. „Myslím, že ti mladí by polovině z toho, co je tam napsáno stejně ani nerozuměli,“ dobíral si mladší hráče jednatřicetiletý Jaroš. „To my starší jsme se slovenštinou vyrůstali. Oni už ale nic takového nezažili. Je to pro ně prostě cizí jazyk.“

Proti švýcarskému Langnau nastoupila Dukla hodinu popoledni. Původně se měl do jihlavské branky postavit Roman Kousal, ale trenéři zůstali u Milana Řehoře. „Proti Nitře chytal opravdu výborně, byl vyhlášen nejlepším hráčem, a tak jsme se rozhodli ho vyzkoušet hned znovu,“ přiznal Jaroš.

A Řehoř zátěžovou zkouškou prošel na výbornou. Opět na něj v utkání šlo přes čtyřicet střel. „Měl tam pár opravdu excelentních zákroků,“ uznale pokyvoval hlavou trenér. Přesto nakonec Dukla prohrála se Švýcary 1:2. V sobotním posledním souboji proti polské reprezentaci by měl na Řehořův výborný výkon navázat Kousal.

Páteční duel přinesl také první zranění, naštěstí ale nikterak vážná. „Vláďu Říhu nějak pobolívala záda a Honza Hrbatý měl šrám na lokti. Bylo to na šití, takže mu to musel ošetřit doktor. Jinak jsou ale všichni v pořádku,“ dodal na uklidňenou Jaroš.

Na cestu k domovu se jihlavské „áčko“ vydá bezprostředně po skončení svého posledního vystoupení na turnaji.