Do kina Dukla se znovu vrací film o jihlavských hokejistech

18.11.2008 / Eva Streichsbierová

V nově zrekonstruovaném kině Dukle se znovu objeví snímek od jihlavských hokejistech. Hra pro chlapy, tak se film režírovaný Janem Schmidtem jmenuje, mohou fanoušci hokejové Dukly vidět v úterý 18. listopadu od 20 hodin.

Dokument byl vyroben v roce 1966 a v jeho úvodu říká trenér Dukly Jihlava svým svěřencům: „Hokej je hra pro chlapy. Následuje sekvence zpomalených záběrů, které odhalují technickou složitost a fyzickou náročnost hokeje i různé druhy tvrdých soubojů u hrazení a před brankami v podání vynikajících hráčů, členů reprezentačního mužstva tehdejší ČSSR.

Snímek Hra pro chlapy se promítal také na nedávném filmovém festivalu dokumentů, který už tradičně hostí právě Jihlava. O film byl obrovský zájem, a proto se teď do kina Dukla vrací znovu. Úterního večerního promítání by se měly zúčastnit také legendy jihlavského hokeje Jan Suchý, Jan Hrbatý a Stanislav Neveselý.

Po skončení filmu bude následovat beseda s bývalými hráči Dukly Jihlava. Návštěvníci kina si tak budou moci poslechnout, jak hokejové osobnosti vzpomínají na roky strávené v jihlavském klubu. Přijďte se v úterý 18. listopadu pobavit i Vy.