Změna: Aleš Padělěk bude hrát za Duklu!

22.07.2010 / Zdeněk Drla

Fanoušci červenožlutých mohou jásat. Dres Dukly bude v příštím roce oblékat útočník Aleš Padělek! Vedení Jihlavy se dohodlo s Mladou Boleslaví na hostování třicetiletého forvarda.

Už to vypadalo, že jednání o hostování Aleše Padělka padla. Středočeský klub hodlal práva na hráče pouze prodat. Požadovanou částku ale Dukla Jihlava podle jednatele Bedřicha Ščerbana nehodlala, ani nemohla zaplatit. „V rozpočtu na letošní sezonu nebyly plánovány žádné výdaje na nákup práv hráčů,“ prohlásil tehdy jednatel Ščerban. Během několika týdnů ale došlo znovu k obratu. Padělek se v nadcházející sezoně 2010/2011 představí po boku Oldřicha Bakuse, Daniela Hodka nebo Tomáše Čachotského.

„Jsem rád, že se nakonec přeci jen podařilo dosáhnout dohody mezi kluby a dotáhnout jednání do konce, byť to vypadalo jednu chvíli, že je vše ztraceno. Těší mě, že Aleš měl po celou dobu jednání obrovský zájem hrát v Jihlavě. Jakmile první jednání ztroskotala, změnil agenta a musím říct, že jeho zastupující společnost PSC odvedla profesionální práci a hrála důležitou roli v dotažení hostování do zdárného konce,“ vysvětlil Ščerban. „O Aleše jsme stáli. Vždy se mu dařilo v dresu Dukly podávat kvalitní výkony a věřím, že v tomto trendu bude pokračovat i nadále a bude pařit mezi ústřední postavy týmu“ doplnil Bedřich Ščerban

Aleš Padělek je odchovancem jihlavské Dukly, kde také poprvé okusil nejvyšší hokejovou soutěž. V sezoně 1997/98 odehrál za Duklu 36 extraligových zápasů a dosáhl 10 bodů za 6 gólů a 4 nahrávky. Na konci této sezony reprezentoval Českou republiku na Mistrovství Evropy hráčů do 18 let. V dalších letech vystřídal další extraligové celky: Vítkovice, znovu Duklu v její zatím poslední extraligové sezoně 2004/2005, Plzeň, Znojmo, Karovy Vary nebo Mladou Boleslav.

Aleš Padělek ještě v dresu Tábora (nahoře), v sezoně 2004/2005 hájil barvy Dukly (dole). Foto: archiv