Tomáš Střecha skóroval v Rusku dvakrát za reprezentaci do 17 let

10.02.2011 / Zdeněk Drla

Český reprezentační výběr do 17 let má za sebou tři utkání na Turnaji čtyř v ruské Balašiše. Svého zástupce zde má i Dukla Jihlava. Útočník Tomáš Střecha se zapsal dvakrát do listiny střelců.

První zápas na Turnaji čtyř sehrála reprezentační sedmnáctka v úterý proti Rusku. Svěřenci trenéra Jiřího Vebera podlehli domácímu výběru 2:3 po samostatných nájezdech. Také v druhém zápase českých mladíků musely o vítězi rozhodnout až samostatné nájezdy. V duelu proti Švédům proměnil rozhodující nájezd právě jihlavský útočník Tomáš Střecha. Český výběr tak porazil tým se třemi korunkami na prsou 4:3 po nájezdech.
Svůj druhý gól na turnaji zaznamenal Tomáš Střecha ve čtvrtečním zápase s Finskem. Český výběr ale na Seveřany nestačil a podlehl jim vysoko 3:8.

Hned po návratu z ruského turnaje čeká reprezentační sedmnáctku další akce. V Liberci totiž startuje Evropská zimní olympiáda mládeže (WYOWF), jejíž součástí je i turnaj v ledním hokeji. V něm bude reprezentovat hostitelskou zemi právě výběr trenéra Jiřího Vebera. Ani na této akci nebude chybět Tomáš Střecha. Dalším jihlavským zástupcem na turnaji bude obránce Hynek Tobola.

Turnaj startuje v úterý 15. února, šestice týmů je rozdělena do dvou skupin. Česká reprezentace se utká s Finskem a Slovenskem, druhou trojici tvoří Lotyšsko, Švýcarsko a Rusko. Vítězové skupin se utkají ve finále v pátek 18. února.

Nominace reprezentační sedmnáctky na Evropskou olympiádu mládeže

(12. - 19. února 2011, Liberec):

Brankáři: Marel Langhamer (Pardubice), Lukáš Klimeš (Kometa Brno).
Obránci: Karel Plášil, Tomáš Pařízek (oba Č. Budějovice), Marek Kubis (Vítkovice), Ronald Knot (Slavia Praha), Jakub Matyáš (K. Vary), Jakub Pavlas (H. Brod), Hynek Tobola (Jihlava).
Útočníci: Ladislav Marek (Ml. Boleslav), Richard Nejezchleb, Filip Hlinka (oba Slavia Praha), Martin Procházka, Dominik Simon (oba Sparta Praha), Vojtěch Tomeček (K. Vary), Josef Mikyska, Matěj Psota (oba Liberec), Jan Trübenekr (Litvínov), Lukáš Nedvídek (Hradec Králové), Tomáš Střecha (Jihlava).

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Trenér: Jiří Veber
Trenér brankářů: Marek Novotný
Lékař: MUDr. Jiří Dvořák
Masér: Jaroslav Brabec

Program hokejového turnaje evropské olympiády mládeže:

Úterý 15. února:
14:30 Švýcarsko - Lotyšsko
18:00 Česká republika - Slovensko

Středa 16. února:
14:30 Finsko - Česká republika
18:00 Rusko - Švýcarsko

Čtvrtek 17. února:
15:00 o 5. místo 3A - 3B
19:00 o 3. místo 2A - 2B

Pátek 18. února:
12:00 Finále 1A - 1B

Zdroj: www.hokej.cz