Marné čekání na gól pokračuje

27.10.2004 / Eva Streichsbierová

Na kluzištích soupeřů se letos Dukla Jihlava představila už osmkrát. Ani v jednom zápase ovšem nedokázala bodovat a z poloviny soubojů dokonce vyšla střelecky naprázdno. Pro domácí týmy se tak pomalu ale jistě stává snadnou kořistí. Naposledy se jihlavští hokejisté zapsali do listiny střelců ve Vsetíně, od té doby se domů pokaždé vraceli s nulou na bodovém i střeleckém kontě.
Začátek zápasu se Dukle na kladenském zimním stadionu už tradičně nepovedl. V rozmezí 7. a 9. minuty dvakrát inkasovala a ze studené sprchy se pak až dokonce nedokázala otřepat. Navíc byli v úterý jihlavští hokejisté hodně nedisciplinovaní a trenér Petr Vlk proto po utkání kritikou na jejich adresu rozhodně nešetřil „Když nedáme gól, nemůžeme chtít vyhrát. Navíc jsme hloupě faulovali a tím posadili soupeře na koně,“ zlobil se zcela po právu jihlavský kouč. Naopak velmi spokojený byl po vítězství 3:0 pochopitelně domácí kouč Zdeněk Muller. „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Podali jsme velmi slušný výkon.“

Na Kladno vyrazila Dukla bez dvou hráčů základní sestavy. Dvojici obránců Petr Buzek, Petr Kuchyňa totiž momentálně trápí zdravotní problémy. Díru vzniklou jejich absencí vedení týmu narychlo zacelilo Pavlem Staňkem. Dvaadvacetiletý jihlavský rodák, který letos působí v prvoligové Kometě Brno, neváhal pomoci svému mateřskému klubu ani vteřinu. „V pondělí po obědě mi volal pan Padělek, že se zranili dva beci a jestli bych přijel. Samozřejmě jsem hned souhlasil. Domluvili jsme se okamžitě,“ říká mladý bek. Trenéři ho postavili vedle Tomáše Ficence. „Fíca mi řekl pár věcí a domluvili jsme se, že to budeme hrát jednoduše. Nebylo moc času vymýšlet nějakou speciální taktiku,“ přiznal Pavel Staněk.
Úterní souboj pro něj byl vůbec prvním v nejvyšší soutěži. „Určitě to bylo mnohem rychlejší než první liga. Kladno má navíc velmi kvalitní hráče, Já jsem ale přesvědčen, že kdybychom dali gól, tak jsme tady mohli uspět.“
Zda budou po úterní premiéře následovat i další extraligové starty rozhodne až zdravotní stav obou zraněných jihlavských posil. Pavel Staněk se nyní každopádně vrátí do Brna. „Zatím se nám celkem daří, je to super. V Kometě je výborná parta a silný tým. Hlavně abychom se udrželi tam kde teď jsme, pak budou spokojeni všichni,“ pochvaluje si své působení v jihomoravské metropoli sympatický zadák.

To Dukla by ze své pozice nejraději honem rychle utekla, ale v konečném zúčtování by nakonec i třinácté místo určitě brala všemi deseti. Jenomže k tomu bude muset začít střílet góly nejenom na domácím ledě. „Vážně nevím čím to může být. Asi musíme přidat víc důrazu. Měli bychom se prosazovat v soubojích jeden na jednoho a v prostoru kolem branky. Snažit se soupeře přečíslit a když to dokážeme, tak to tam začne padat. Jsem o tom přesvědčen,“ tvrdí jeden z jihlavských útočníků Aleš Padělek. „Asi budeme muset pro příští venkovní zápas vypsat nějakou prémii.“ prozradil taktiku pro páteční duel v Plzni.