Výsledky se musí dostavit, říká David Appel

22.11.2004 / RTD

V Jihlavě se v letošní sezóně rodí nová tradice. Tu po svém příchodu nastartoval Roman Kaděra, v pátek potvrdil Ladislav Lubina a v neděli dodržel David Appel. I útočník brněnské Komety, který je v Jihlavě na střídavý start, se v úvodním zápase v dresu Dukly dokázal zapsat do listiny střelců. Žel bohu, v utkání se Znojmem byl jediný.
Ve svém úvodní zápase za Jihlavu jste dokázal vstřelit gól, Dukla však přesto prohrála. Jak zápas se Znojmem hodnotíte?
"Vstřelený gól mě sice potěšil, ale s výsledkem utkání samozřejmě být spokojený nemůžu. Vypracovali jsme si řadu šancí a určitě jsme je měli porazit. Jak asi všichni viděli, ve výborné atmosféřa před domácími fanoušky, jsme měli na vítězství. Soupeři však výborně zachytal Tomáš Vokoun. Nevím co víc k tomu dodat. Když nevyužijeme šance které máme, tak nemůžeme vyhrát. Na jeden gól, když soupeř dá dva, se doma těžko vyhrává."

Svůj první gól za Jihlavu jste dal reprezentačnímu gólmanovi Tomáši Vokounouvi. Můžete svůj střelecký úspěch popsat?
„Dostal jsem hezkou přihrávku od Jardy Mareše a řekl jsem si, že mu to dám mezi nohy. Nikde jinde jsem totiž místo neviděl. Naštěstí to tam propadlo."

I v předchozích dvou případech dali noví hráči za Duklu gól. Řekli vám o tom spoluhráči?
"Věděl jsem, že Roman Kaděra i Láďa Lubina dali v úvodním zápase góly dva. Kluci mi před třetí třetinou řekli, že by to ještě jeden gól chtělo, abychom uhráli alespoň remízu. Že se to nepovedo mě samotného mrzí."

V Jihlavě jste pouze na střídavý start. Víte už, kdy byste měl za Duklu nastoupit znovu?
"Tak to vůbec netuším. Záleží na domluvě mezi Brnem a Jihlavou. Rád bych ale jezdil co nejčastěji. Extraliga je totiž jen jedna. A v letošním ročníku, kdy je v Čechách spousta hráčů z NHL, má navíc strašně vysokou kvalitu. Navíc každý zápas v nejvyšší soutěži je pro mě v mých letech strašná škola."

V sobotu jste hrál první ligu, o den později pak extraligu. Mohl byste obě soutěže porovnat?
Abych řekl pravdu, je to v podstatě něco jiného. Extraliga je rychlejší a více hokejovější. V první lize jsou takové nečisté zákroky hokejkou, naopak tady se hraje více do těla. První liga je spíš takový řecko-římský zápas.

A kdybyste měl srovnat fanoušky Brna a Jihlavy?
"V Brně, díky tomu, že se začali trošičku dělat výsledky, začali lidi chodit znovu na hokej. Přirovnal bych to k té dnešní atmosféře. I když v sobotu tam bylo asi ještě o dva tisíce lidí víc než tady."

Kometě se letos daří, pohybuje se v horní polovině tabulky. Naopak Dukla je v extralize poslední. Nevadí vám, že v Jihlavě budete zápasy spíše prohrávat?
"Nám se sice v Brně daří na domácím hřišti, ale venku hrajeme hrozně. V Jihlavě jsem odehrál pouze jeden zápas, nemůžu tedy mančaft moc posuzovat. Ale myslím si, že s hokejem, který Dukla momentálně hraje, se výsledky musí brzy dostavit. Mužstvo teď tápí problémy pouze s koncovkou."