4:2
(2:1, 0:0, 2:1)

03.10.2009 / Matěj Mayer

03.10.2009, Extraliga staršího dorostu - 11. kolo

Banes Motor České Budějovice

Gába - Prokop, Liška, Kříž, Štěpán, Heřmánek, Plášil, Kolařík, Jirků - Rousek, Švihálek, Bernat - Trummer, Sedlák, Koblasa - Sekera, Turek, Moudrý - Beneš, Bárta, Svoboda
4

HC Dukla Jihlava

Rittich (21. Šťastný Ji.) - Zadražil, Pavlas, Musil, Hlaveš, Kříž, Šťastný Ja., Čurilla, Tobola - Brychta, Střecha, Matějka, Štěpán, Prokš, Peška, Brabec, Zídek, Kret, Kasalý, Mikeš, Přidal
2
Branky a nahrávky: 12. Turek (Heřmánek), 20. Koblasa, 44. Sedlák (Moudrý), 57. Sekera (Turek) - 15. Brabec (Tobola, Zídek), 51. Zadražil (Přidal). Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 36:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Utkání jedenáctého kola extraligy staršího dorostu začali lépe hosté z Jihlavy. V 6. minutě ujel domácí obraně Martin Brabec, ale trefil pouze tyčku. Pak měli hosté další možnost ke vstřelení první branky. Jakub Brychta objel branku a však zasunout puk za Gábu se mu nepodařilo. Ve dvanácté minutě pak padla první branka utkání. Vstřelil jí domácí tým. Eddie Turek dostal přihrávku od Richarda Heřmánka a překvapivou střelou bekhendem překonal Ritticha. Na to ale rychle reagovali hosté. O tři minuty později se jim podařilo vyrovnat.

Tobola vystřelil od modré čáry a střelu ještě před Gábou tečoval pod horní tyčku Martin Brabec. Ke konci třetiny mohl dostat Jihlavu do vedení Roman Mikeš, ale ani jeden ze dvou jeho pokusů za Gábu neprošel. V poslední minutě se naopak dostali do vedení dostali domácí. Chybnou rozehrávku brankáře Ritticha využil ke skórování Petr Koblasa. V první třetině byli o kousek lepší hosté, ti si vytvářeli více šancí, proměnili však jen jednu. To domácí z menšího množství šancí vstřelili dvě branky a do kabin se tak šlo za stavu 2:1.

Na začátku druhé třetiny vyměnila Dukla Jihlava brankáře. Davida Ritticha vystřídal Jiří Šťastný. Ten musel rychle reagovat na střelu Roman Bernata, který byl ve velké šanci. O chvíli později si musel dávat pozor i David Gába v brance domácích. Střelou se ho snažil prostřelit Filip Kasalý, Gába byl úspěšnější. V půlce třetiny měl obrovskou šanci Štěpán Zídek, který mohl potrestat chybu domácího Prokopa, Gába ale jeho střelu pěkným zákrokem zlikvidival. V druhé třetině se hrál bojovný hokej s menším množstvím šancí. Hra v této třetině byla vyrovnaná a do šaten se šlo za stejného stavu jako po první třetině.

Na začátku třetí třetiny udeřili domácí a stav zvýšili na 3:1. Lukáš Sedlák udělal hostujícímu brankáři blafák do bekhendu a puk už pak jen zasunul do prázdné branky. Jihlava se nechtěla vzdát a vytvořila si před brankářem Gábou tlak, ani jedna z jejich šancí ale neskončila brankou. V 50. minutě měli hosté možnost hrát 1:22 přesilovou hru pět na tři. Jihlava šanci využila hned po dvaceti sekundách, kdy za Gábu prošla přízemní střela obránce Vojtěcha Zadražila. Ke konci zápasu už hosté příležitosti ke skórování neměli a prosadili se opět domácí. Martin Sekera si vybruslil od mantinelu a prostřelil Šťastného nad lapačku. Českobudějovičští tak oplatili Jihlavě porážku z prvního vzájemného souboje.