4:2
(1:1, 1:1, 2:0)

27.09.2010 / Michal Samiec

27.09.2010 18:00, Extraliga staršího dorostu - 7. kolo

HC Oceláři Třinec

Němec - Pisarik, Jonáš, Valíček, Štencel, Běhal, Blahuta - Derkowski, Kofroň, Jaroš, Faksa, Slovák, Malyjurek, Matuš, Vrabel, Pargač, Ižacký, Ohera
4

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Kohout, Kříž, Tobola, Dobrovolný, Peroutka, Čurilla, Vítek, Hošek - Březka, Lupač, Svobodník, Štěpán, Brabec, Vlček, Přidal, Střecha, Gregar, Štěrba, Donutil, Vantuch
2
Branky a nahrávky: 14. Ohera (Faksa, Jonáš), 36. Matuš (Jonáš, Vrabel), 51. Matuš (Faksa, Jaroš), 52. Ohera (Pisarik, Vrabel) - 18. Přidal (Gregar), 38. Gregar (Přidal, Střecha). Rozhodčí: Šeděnka - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

První třetina zápasu Ocelářů s jihlavskou Duklou příliš strhující hokej nepřinesla, hrálo se však ve velmi slušném tempu. Hosté měli možnost hned od páté minuty hrát bez třech sekund rovné dvě minuty přesilovku 5 na 3. Nejprve byl vyloučen za napadení Slovák a hned po buly vyhodil mimo mantinely puk Štencel. Dukla však šanci trestuhodně promarnila, naopak místy měla problém se vůbec usadit v útočném pásmu. První větší šanci zápasu si vypracovali domácí, přesněji Ižacký si v 11. minutě vybruslil mezi kruhy, branku Krejčíka však přestřelil. Svou šancí následně kontrovali i Jihlavští. Brabec stál osamoceně na levém kruhu, Němec se však proti němu vysunul a jihlavský útočník tak netrefil.

Skóre zápasu otevřel ve 14. minutě domácí Filip Ohera. Korunoval tak krásnou akci Ocelářů, kdy dostal ideální pas mezi kruhy a Krejčíka prostřelil nad levé rameno – 1:0.
Branka Třince jako by nakopla Duklu k tomu zařadit vyšší výkonností stupeň. Hned v 16. minutě mohl vyrovnat Střecha. Byl mezi kruhy a měl velkou část třinecké branky odkrytou, Němec se však výborně přemístil a gólovou radost jihlavskému lídrovi bodování překazil. Jihlava se vyrovnání ale nakonec dočkala. V 18. minutě byl před podobně odkrytou klecí jako před chvíli Střecha hostující Patrik Přidal, ten už ale touš za Němce dopravil – 1:1. Do konce třetiny se již skóre nezměnilo, i když po teči jihlavského Kříže málem kapituloval jeho spoluhráč Krejčík, Třinec však přesilovku do konce třetiny nevyužil.

Ve druhé části hry jsme na první větší šanci čekali do 27. minuty. V tomto okamžiku se kolem dvou jihlavských kuželů prosmýkl do velké šance Ižacký, ale Krejčíka neprostřelil. Pak se během pětadvaceti sekund zrodily dvě megašance Dukly Jihlava. Nejprve byl ve výborné pozici mezi kruhy Vlček, následně dostal puk do jízdy na Němce kapitán hostů Štěpán. V obou případech však vyšel jako vítěz domácí brankář, byť při druhé šanci s velkým štěstím. Po půlce normální hrací doby se zrodily i další šance Ocelářů. Hosté zapomněli na dvojici Vrabel – Pargač a druhý jmenovaný puk po ideální přihrávce nenasměroval za Krejčíka.

Třetí změna stavu přišla v čase 35:51. Třinec hrál v kuse od začátku 34. minuty díky dvěma slepeným vyloučením hostů proti čtyřem, prosadil se ale až při druhé převaze. Branku vstřelil z bezprostřední blízkosti po příhře Štencela Radim Matuš – 2:1. Hosté hned za 21 sekund dostali také výhodu přesilovku a rovněž ji využili. Dukla početní výhodu sehrála velmi přímočaře a za svůj důraz byl vyrovnávací brankou odměněn jihlavský Martin Gregar – 2:2. Do konce třetiny se ani po šanci Jakuba Ižackého skóre nezměnilo.

Úvodní minuty třetí třetiny začaly dvěma dobrými šancemi Ocelářů. Nejprve se do střelecké pozice dostal Kofroň, ale možná nebezpečnější, než samotná jeho akce, byl pak odraz od jednoho z jihlavských obránců, který vrátil puk do brankoviště Krejčíka. Gólem neskončila ani šance Ižackého o půlminutku později, když přebruslil obránce Dukly, lapačka hostujícího brankáře však byla velmi pohotová. Ve 49. minutě se do vyložené pozice sám před Krejčíkem prodral Faksa, ale trefil jen spojnici tyčí jihlavské branky.

Hosté se v těchto chvílích do hry moc nedostávali. Navíc tuto pasáž hry nepřežili bez úhony. V 51. minutě totiž domácí potrestali vyloučení Kříže. Po Faksově práci před jihlavským brankovištěm se trefil Radim Matuš, který touš dorážel za bezmocného Krejčíka – 3:2. Šestadvacet sekund po této brance unikla dvojice třineckých hráčů a střelec první branky Filip Ohera blafákem překonal gólmana Dukly Krejčíka – 4:2. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo, ani přesto, že hosté hráli dvě přesilovky. Druhá, která nastala po faulu Valíčka 41 sekund před koncem, byla dokonce umocněna odvoláním brankáře. Body zůstaly ve Werk aréně.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): „Byl to vyrovnaný zápas. Druhý gól, který nám třinečtí dali, nebyl. Gólman měl puk v rukavici, hráči ale bouchli hokejkami do brány a řekli, že byl. Ale srovnali jsme. Další gól jsme dostali v oslabení, chtěli jsme rychle srovnat, ale soupeř znovu skóroval. Na tenhle gól jsme již nedokázali odpovědět a nesnížili jsme. Byl to trošku nešťastný závěr.