6:5p
(0:1, 3:3, 2:1 - 1:0)

24.09.2010 / Pavel Zeman

24.09.2010 17:45, Extraliga staršího dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík (31. Hlávka) - Kohout, Kříž, Tobola, Dobrovolný, Peroutka, Čurilla, Vítek, Hošek - Březka, Lupač, Svobodník, Štěpán, Brabec, Vlček, Přidal, Střecha, Gregar, Štěrba, Donutil, Vantuch
6

HC Vítkovice Ridera

Ďuriš - Kubiš, Černín, Kovář, Hawlík, Zuzaník, Cabák, Cháňa - Bail, Hollý, Celner, Klečka, Kovář, Kysučan, Plášek, Hudeček, Zdráhal, Sysala, Máj, Rosypka, Blahula
5
Branky a nahrávky: 22. Gregar (Přidal), 37. Střecha (Štěpán, Vantuch), 38. Štěpán (Brabec, Dobrovolný), 43. Brabec (Vlček, Gregar), 54. Střecha (TS), 65. Přidal (Brabec, Tobola) - 16. Kysučan (Kubis, Celner), 23. Zdráhal (Hudeček), 31. Bail (Kubis), 36. Sysala (Klečka, Rosypka), 52. Zdráhal (Zuzaník, Rosypka). Vyloučení: 7:5, navíc Střecha (JIH), Kysučan, Hudeček (oba VIT) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4, 4:5, 6:5.

Průběh utkání

První třetina se nesla v opatrném duchu. Oba týmy čekaly na to, co předvede soupeř. Na první branku se tak čekalo až do 16. minuty, v níž předvedl ukázkový důraz před brankovištěm René Kysučan, když dorazil Kubisovu tvrdou střelu od modré - 0:1.

Druhá perioda byla bohatší snad ve všech směrech. Padlo více branek, bylo k vidění více zajímavých situací, počet big-hitů začal exponenciálně narůstat... Zkrátka, bylo se na co dívat. Hned na začátku prostřední třetiny domácí srovnali krok. Exkluzivní střela Martina Gregara zapadla přesně do levého horního rohu Ďurišovy klece - 1:1. Remízový stav ovšem trval pouhých 94 vteřin. V polovině 23. minuty vrátil hostům vedení Patrik Zdráhal.

A Vítkovičtí na ledě dominovali. Do 36. minuty stihli navýšit své vedení až na 4:1. Nutno podotknout, že jim k tomu pomohla také pořádná porce štěstí. Dva téměř totožné góly po odrazech od bruslí a mantinelů zařídili Marek Bail a David Sysala.

Kdekoho v tu chvíli napadlo, že je po zápase. Nebylo! Jako by na jihlavské střídačce udíleli pokyny Simir Gerchán a Tom Kranich - to tempo bylo prostě vražedné... Domácí se nepoložili a heroickým výkonem v závěrečných 5 minutách druhé části vrátili zápasu náboj. Střelec od přírody Tomáš Střecha perfektně mířenou střelou do horního rohu Ďurišovy klece snížil na 2:4. O půl minuty později potrestal zamrzlé vítkovické obránce Jan Štěpán, který využil nabídku volného prostoru před Ďurišem a – chyběla pouze kačenka a mýdlo - 3:4.

Velký comeback dokonal na začátku třetí třetiny Martin Brabec, když sebevědomě vykoupal v brankovišti Ďuriše - 4:4. Eufori domácích schladili Vítkovičtí brankou Patrika Zdráhala v 52. minutě. Den otevřených dveří obou obran nekončil. V 54. minutě zatáhl za záchranou brzdu Hawlík a sudí nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný Tomáš Střecha a skvělou forhendovou kličkou dal na 5:5.

Poté však borcům na vítkovické střídačce umným gestem naznačil, že jsou „jedničky“ a po zásluze musel odejít zmírnit své přehnané sebevědomí na trestnou lavici, kde mu na to rozhodčí dal k dispozici luxusních 10 minutek.

O vítězi muselo rozhodnout až prodloužení. V něm získal bonusový bod pro Duklu Patrik Přidal. Dukla tak porazila Vítkovice i ve druhém vzájemném zápase, tentokráte poměrem 6:5.

Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Vítkovic): „Za stavu 4:1 už by si žádné mužstvo nemělo nechat vítězství vzít. Nám se to nepodařilo, což značí, že ještě v mužstvu nemáme tak vyzrálé hráče. Musíme v příštích dnech zapracovat hlavně na vnitřní síle toho mužstva. Takové osobní chyby, které jsme dnes předváděli se už nesmí opakovat. Nechávali jsme útočníky soupeře samotné před brankou – zapracujeme na tom, aby se to neopakovalo. Není to vyloženě tím, že by se nám na Jihlavu nedařilo. Prostě je třeba zaměřit se na to, abychom jasně vyhraný zápas dotáhli do úspěšného konce.“

Trenér Luboš Sláma (Jihlava) nebyl po zápase k zastižení.