1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

01.10.2010 / Zdeněk Drla

01.10.2010 15:00, Extraliga staršího dorostu - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Hlávka - Peroutka, Kohout, Tobola, Vítek, Čurilla, Ščerban, Kříž, Svobodník - Gregar, Střecha, Kovářů - Vlček, Brabec, Štěpán - Mandát, Lupač, Březka - Vantuch, Donutil, Štěrba
1

HC Olomouc

Lukáš - Schejbal, Škůrek, Vondra, Ziegler, Paksi, Němec - Novotný, Kunce, Kebza - Ostřanský, Peštuka, Jergl - Bauer, Hánl, Koutský
2
Branky a nahrávky: 51. Střecha (Kovářů) - 19. Novotný (Kebza, Kunce), 32. Peštuka (Vondra, Ziegler). Rozhodčí: Čech R. - Reich, Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Hodně střelného prachu vypotřebovali na jeden jediný gól v zápase s Olomoucí jihlavští starší dorostenci.

První šanci ke vstřelení prvního gólu měli jihlavští mladíci už po jedenašedesáti vteřinách hry, kdy na lavici hamby pykal olomoucký Daniel Ziegler. Jihlavě se ale nedařilo usadit se v útočném pásmu a ohrozit gólmana Lukáše. Hosté zahrozili v páté minutě, to se do brejku dostal Jergl. Obrana červenožlutých ale jeho únik zlikvidovala a tak se mladý útočník jen dokluzal po kolenou k brance Krejčíka.

Živo bylo i v deváté minutě. Nejprve zahrozil na jihlavské straně Ondřej Kovářů poté jeho spoluhráč Peroutka trefil při přihrávce olomouckého Jergla a ten se vydal sám na Krejčíkovu branku. Ke střele se naštěstí pro červenožluté nedostal. Obrana a jihlavský gólman zareagovali včas.

Na branku se tak čekalo až do začátku 19. minuty. Skórovala Olomouc. Kunce nejdříve zasáhl jihlavského gólmana do masky. Sudí nechal správně podle nových pravidel pokračovat ve hře, protože olomoučtí měli šanci dosáhnout gólu. To se jim nakonec povedlo, i když puk poskakoval po brankové čáře a Krejčík se jej snažil zachytit. Prvním střelcem Olomouce byl označen Dominik Novotný - 0:1.

Olomouc se dostala do dvoubrankového vedení v čase 31:01, kdy využil nabídnutou početní výhodu Jiří Peštuka. V té chvíli seděl na trestné lavici pouhých devět vteřin jihlavský Petr Donutil - 0:2.
V obrovské šanci se v poslední minutě druhého dějství ocitl znovu Ondřej Kovářů, kterému naservíroval parádní přihrávku Tomáš Střecha, ten ale ve vyložené šanci nedal. Stalo se tak v okamžiku, kdy končila jihlavská přesilovka a na led právě naskakoval "odpočinutý" Petr Vondra.

Ve třetí třetině se neujaly střela Hynka Toboly ani šance Štěpána. Olomouc zahrozila z hole Kunceho, Kebzy nebo Jergla. Jihlavští ne a ne skórovat.
Kýžený přesný zásah přišel až v 51. minutě. Martin Gregar střílel na branku Lukáše, puk propad za olomouckého gólmana a zůstal stát v brankovišti. Obránci ho ještě odpálili do bezpečí. Po sérii střel a dorážek nakonec puk přeci jenom skončil v síti. Tím, kdo dal Jihlavě šanci na srovnání, byl Tomáš Střecha, který tak zaznamenal jubilejní desátý gól v sezoně - 1:2.
Další tvrdou střelu na výborně chytajícího Lukáše vyslal Marek Lupač, z druhé vlny dorážel Petr Donutil, jako další se snažil k puku prodrat Ondřej Svobodník. Vše však marně.

Proto se trenér Petr Svoboda odhodlal k závěrečné power-play. Během půlminutové hry Olomouce 6:5 si roli strážce svatyně vyzkoušel i útočník Tomáš Střecha, který sedm vteřin před koncem základní hrací doby zabránil soupeři skórovat do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (trenér Olomouce): „Utrápené utkání. Naší slabinou je neproměňování šancí. I soupeř měl řadu šancí. Nám výborně zachytal gólman. Jsme spokojeni se třemi body.“

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): „Nebylo to z naší strany špatné utkání. Dostali jsme ale blbé góly. Soupeř byl šťastnější na konci. Neproměnili jsme spoustu šancí. Navíc ten druhý gól, i když byl v přesilovce, jsem dostali hodně lacině. Mohli jsme snížit už na konci druhé třetiny, ale stále neproměňujeme šance. Na jeden gól doma nemůžeme nikdy vyhrát.“