6:4
(2:1,1:1, 3:2)

09.10.2010 / Josef Nudera

09.10.2010 12:00, Extraliga staršího dorostu - 13. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Tomšů - Kuchař, Szewieczek, Bureš, Deutsch, Kostelník, Ryška, Čintala, Matějek, Kasperlík, Pasker, Křibík, Patrman, Majda, Juhász, Vyčesaný, Graca, Glos, Diviš, Dýrr
6

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Kříž, Dobrovolný, Svobodník, Hošek, Čurilla, Tobola - Gregar, Štěpán, Štěrba, Vlček, Březka, Brabec, Lupač, Vantuch, Střecha
4
Branky a nahrávky: 7. Deutsch, 10. Patrman (Majda, Pasker), 40. Pasker (Deutsch, Diviš), 50. Juhász (Diviš), 51. Juhász (Křibík, Diviš), 60. Diviš (Křibík, Juhász) - 5. Gregar (Brabec), 39. Štěpán (Lupač), 47. Brabec (Dobrovolný), 51. Březka (Střecha). Rozhodčí: Mrkva - Řezáč, Tuizal. Vyloučení: 4:7, navíc Kříž (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4.

Průběh utkání

V první třetině se do vůbec první příležitosti dokázal dostat havířovský Pasker, puk ale nakonec ztratil. Nebezpečnou střelu vyslal Juhász, ale brankář Krejčík ji vytěsnil vyrážečkou. První branku utkání vsítila Jihlava, když brankáře Tomšů prostřelil Gregor. V 7.minutě Havířov reagoval a kapitán Deutsch se prosadil po parádní beckhandové střele do horního růžku jihlavské brány.

Obrovskou šanci Gregara zlikvidoval Tomšů lapačkou a následně Patrman v 10.minutě dorazil kotouč do brány kontroverzním způsobem, ale branka platila - 2:1. Do velkých šancí se dostal na jihlavské straně Vantuch na druhé havířovský Pasker, ani z jedné šance branka nepramenila.

Na začátku druhé dvacetiminutovky kotouč nahozený od modré čáry šikovně tečoval Křibík, brankář Krejčík ovšem šanci zlikvidoval. Ve 31.minutě se ke střele dostal jihlavský Štěpán, branku ale nevytěžil. Ve 32.minutě parádně napadal Křibík a mélem z této akce pramenila branka, černou gumu ale dokázal pokrýt Krejčík s velkými problémy až na brankové čáře.

Ve 39.minutě Dukla vyrovnala stav utkání, když puk dorazil za Tomšů Štěpán po asistenci Lupače. Osm sekund před koncem druhé části AZet odskočil opět do jednobrankového vedení, když dorážkou využil přesilovku Pasker.

Ve 47.minutě dokázala Dukla vyrovnat a využila přesilovku. První dorážku Tomšů pokryl, ale na druhou dorážku Brabce už nestačil - 3:3. V 50.minutě skvělou šanci znamenitě zakončil havířovský Juhász parádním blafákem - 4:3.

51. minuta byla svědkem dvou branek. Nejprve vyrovnala Jihlava po dorážce Březky a potom AZet opět odskočil na rozdíl branky, povedenou akci korunoval opět Juhász. Po oddechovém času Havířova zamířil na trestnou lavici jihlavský Kříž a dostal dvě minuty plus 10 minut za nesportovní chování. V poslední minutě zápas zapečetil pro Havířov Diviš - 6:4. Havířov dokázal v zápase vstřelit více branek a měl štěstí v zakončení a po zásluze získává tři body.