3:2
(0:1, 1:1, 1:0 - 1:0 )

17.11.2010 / Vojtěch Vopat

17.11.2010 12:00, Extraliga staršího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Peroutka, Kříž, Dobrovolný, Hošek, Tobola, Ščerban, Čurilla, Kohout - Svobodník, Štěpán, Brabec - Vlček, Gregar, Vantuch - Mandát, Kovářů, Střecha - Březka, Lupač, Štěrba
3

HC Oceláři Třinec

Chvostek - Štencel, Jonáš, Běhal, Blahuta, Kurzok, Valíček - Ohera, Slovák, Bumbál - Jaroš, Vrabel, Samek - Matuš, Malyjurek, Pargáč - Matěj
2
Branky a nahrávky: 37. Střecha (Lupač), 44. Gregar (Dobrovolný), rozhodující nájezd Gregar - 18. Matuš (Jaroš), 21. Bumbál (Běhal). Rozhodčí: Blecha - Klouda, Jeletz. Vyloučení: 6:7, navíc Chvostek, Jaroš (oba TRI) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 43:29. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina byla celkem vyrovnaná. Oba týmy měli vyrovnané šance. Až v 18. minutě se do brány trefil Radim Matuš po střele Tadeáše Jaroše a při první přestávce světelná tabule upozorňovala, že hosté mají náskok o jednu branku.

V úvodu druhé třetiny se domácí hráči o trošku zhoršili a druhá branka padla chvilku po buly. K puku se dostal Adrian Bumbál. Domácí obrana o něj nejevila moc velký zájem a tak se střelou chvilku váhal. Nakonec prometl pravý horní roh Krejčíkovy brány - 0:2.

V polovině zápasu dostal dvě šance Tomáš Střecha, ovšem ani jednu se mu nepodařilo proměnit. Gól mohl dát také Marek Lupač, ale když přijal přihrávku od Brabce, tak už neměl mnoho času na zpracování. Nakonec čtyři minuty před koncem třetiny změnil skóre Tomáš Střecha, když unikl při vlastním oslabení a puk poslal nad beton Chvostka.

Začátek třetí třetiny byl opět lepší pro Jihlavu. David Dobrovolný nahrával k levé tyčce Martinu Gregarovi a ten puk posílá pod jeho betonem do brány - 2:2. Po zbytek třetiny měli oba týmy několik šancí, ale ani jeden tým už skóre neproměnil. Když se stav nezměnil ani po pětiminutovém prodloužení, museli přijít nájezdy.

Zde opět kraloval Martin Gregar, který, jako jediný hráč, proměnil svoji šanci. Po svém přiblížení naznačil střelu, Chvostek zůstal vyjetý před bránou a Gregar už udělal pouze drobnou kličku a ukryl puk do brány hostů - 3:2.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): My jsme dneska strašně rádi za dva body, které jsme uhráli v nájezdech. První třetinu jsme hráli strašně nezodpovědně. Od druhé třetiny, kdy jsme od 10. minuty hráli dobře a byla tam jenom otázka, kdy dáme gól. Měli jsme potom trochu štěstí, že jsme ty góly dali, takové, jaké byly. Jsem rád, že jsme ten zápas srovnali a pak jsme dostali o ten bod navíc. Chtěl bych poděkovat klukům za tu bojovnost.

Roman Cienciala (trenér Třince): Dneska musím pochvílit domácí hráče, protože za stavu 0:2 Jihlava začala hrát úplně agresivní hokej. Když to hodnotím se střízlivou hlavou, tak si myslím, že zaslouženě vyhráli. My jsme za byli rádi za bod, protože jsme byli pod tlakem. Od přesilovky 5 na 3 byla Jihlava jasně lepší.