4:1
(2:0, 1:0, 1:1)

24.10.2010 / Zdeněk Drla

24.10.2010 10:45, Extraliga staršího dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Kříž, Peroutka, Dobrovolný, Hošek, Tobola, Zadražil - Březka, Lupač, Štěpán - Vantuch, Vlček, Gregar - Kovářů, Mandát, Střecha - Brabec
4

HC Kometa Brno

Klimeš - Šidák, Jaroch, Máša, Vágner, Kupčík, Sedlák - Fusek, Pospíšil, Lašák - Lamač, Boček, Raška - Chudý, Vašíček, Klíma
1
Branky a nahrávky: 1. Lupač (Svobodník), 20. Vantuch (Peroutka, Dobrovolný), 33. Dobrovolný (Peroutka, Kovářů), 60. Kovářů (Mandát) - 57. Lamač (Pospíšil). Rozhodčí: Talpa - Hejduk, Kotlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. Diváci: 60. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání:3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila aktivněji Dukla. Při signalizovaném vyloučení se možnosti skórovat nezalekl Marek Lupač - 1:0. Domácí byli živější i nadále a vypracovali si hned několik slibných šancí. Pokusy Mandáta, Kovářů ani Gregara však v síti brněnské Komety neskončily. V 9. a 10. minutě se na druhé straně projevili Adam Raška a Jan Lašák. Největší příležitost skórovat měl v první třetině brněnský Josef Klíma. Radost mu ale zkazila tyč Krejčíkovy branky.

Na konci prvního dějství využil přesilovou hru Jihlavy Marek Vantuch - 2:0. Do šaten se tedy odcházelo za slibného stavu pro červenožluté barvy.

Druhá třetina nabídla opět několik šancí na každé straně. Střelci řádně potrápili oba muže v maskách, Lukáš Klimeš na straně Brna i David Krejčík v jihlavské kleci byli ale vždy proti. Až do 33. minuty, kdy druhou přesilovou hru Jihlavy využil obránce David Dobrovolný, kterému sedla přihrávka jeho parťáka z obrany Jiřího Peroutky - 3:0.

Zatímco první dvě třetiny zápasu se hrály v poměrně svižném tempu, třetí dějství šedesátku diváků na Horáckém zimním stadionu moc nerozparádilo. Hráči obou týmů si sice vytvořili po několka šancích, žádná z nich si však nevysloužila označení gólová. Vzruch do hry nepřinesla ani trojice přesilovek.

Až v 57. minutě pokazil čisté konto spolehlivě chytajícímu Davidu Krejčíkovi Jan Lamač, který se dostal nejrychleji k odraženému puku po střele Pavla Pospíšila z levého kruhu - 3:1.

Hráči Komety přidali na obrátkách, ale puk na svých hokejkách dlouho neudrželi. Konečnou podobu skóre stanovil čtvrt minuty před koncem v přesilové hře Ondřej Kovářů - 4:1. Dukla tak v tomto zápase zužitkovala tři z pěti nabídnutých přesilových her.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (trenér Brna): "Tenhle zápas jsme ztratili. Domácí byli jednoznačně lepší. My jsme byli pomalejší. Měli jsme chvílemi víc ze hry, ale bylo to z naší strany nedůrazné. Soupeři stačilo jenom potrestat naše chyby, naše zbytečné fauly."

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): "Já jsem strašně rád za to, že jsme dneska vyhráli, hráli jsme vlastně o poslední místo. My jsme s Kometou dvakrát prohráli, tak jsme si dávali pozor na zbytečné chyby. První třetinu jsme dali dva góly, tam jsme byli lepší. Druhou třetinu to bylo horší a třetí třetinu, kdy to bylo 3:0, jsme byli uspokojení a dostali jsme čtyři minuty před koncem zbytečný gól. Ale děkuji klukům za výkon."