6:4
(2:2, 2:0, 2:2)

05.11.2010 / Vojtěch Vopat

05.11.2010 15:00, Extraliga staršího dorostu - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Hlávka (21. Krejčík) - Kříž, Peroutka, Dobrovolný, Hošek, Tobola, Ščerban, Vítek, Szathmáry - Štěpán, Brabec, Svobodník - Vantuch, Vlček, Gregar - Střecha, Mandát, Kovářů - Březka, Lupač, Štěrba
6

HC Vítkovice Ridera

Ďuriš - Kubis, Cháňa, Bail, Zuzaník, Hawlík, Černín - Tomi, Zdráhal, Blahuta - Holý, Plášek, Máj - Kovář, Sysala, Klečka - Kysučan, Čavoj, Cabák
4
Branky a nahrávky: 9. Gregar (Peroutka, Kříž), 10. Štěpán (Kříž, Brabec), 25. Gregar (Vantuch, Mandát), 30. Střecha (Mandát), 53. Střecha (Mandát), 57. Střecha (Mandát, Kovářů) - 8. Holý, 10. Holý (Plášek, Máj), 44. Kysučan (Sysala), 47. Tomi (Kysučan). Rozhodčí: Homola - Rittich, Guth. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 46:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 4:1, 4:4, 6:4.

Průběh utkání

Už od začátku zápasu bylo dobře poznat, že domácí tým vstupuje do zápasu s tím, že chce vyhrát. První branku i přes to daly Vítkovice, když hned po buly se puk odrazil od brusle Marka Holého a kotouč dál pokračuje pod nepřipraveným Hlávkou do brány.

Chvilku po tom reaguje Martin Gregar, který po přihrávce od Jiřího Peroutky prostřelil brankáře hostů - 1:1. Za minutu se Dukla dostává do vedení po střele Jana Kříže, který se trefuje do mezery při situaci 2 na 1.

Na to ovšem zase odpovídají Vítkovice. Marek Holý doráží střelu a puk se dostává do brány díky brusli domácího hráče - 2:2. Po zbytek první třetiny už se hrálo bez branek.

Druhá část zápasu byla pouze v režii Dukly. Za brankovou čáru nejdříve dostal puk Martin Gregar, který střílel z velmi špatného úhlu - 3:2. O pět minut později zachytil přihrávku soupeře Jan Mandát. Ten za pár okamžiků přihrává Tomáši Střechovi a posílá kotouč přímo nad beton Ďuriče - 4:2.

V posledním dějství se probudily Vítkovice a daly dvě rychlé branky. První dal René Kysučan, který poslal puk přímo mezi betony Krejčíka a druhou branku dal Vojtěch Tomi, když poslal puk přímo mezi Krejčíka a konstrukci brány - 4:4.

Tomáš Střecha dnes ovšem předvedl výborný výkon, když dal následující dva góly. Ten první trefil do levé šibenice po přihrávce od Jana Mandáta, který puk zachytl od protihráčů. Podruhé puk střelil přes hlouček hráčů a tudíž brankář hostů neměl téměř žádnou šanci, aby viděl letící střelu. Zápas tedy skončil 6:4.

Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (trenér Vítkovic): Nehráli jsme špatně. Byl to takový klasický dorostenecký hokej, hrálo se nahoru dolů. Kluci se nechali unést hrou, jak jejich, tak naši. Padali víceméně branky po velkých chybách. Musíme si to ještě vyjasnit, protože kdyby jsme takhle hráli proti Olomouci, tak jich dostaneme možná deset.

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): Dnešní zápas se nám podařil jak s koncovkou, tak i se vstupem do zápasu. Ty Vítkovice jsme hodně potrápili na začátku, tam jsme byli lepší. Druhou třetinu nám to moc nešlo, i když jsme dávali góly. My jsme si v kabině řekli, že jdeme za vítězstvím a to se nám podařilo. Do třetí třetiny jsme měli špatný vstup, dělali jsme chyby a Vítkovice srovnaly na 4:4. Potom ten celý zápas otočil Tomáš Střecha. Chtěl bych poděkovat všem klukům, kteří hráli, první i poslední, hodně bojovností. A chtěl bych také poděkovat divákům, protože dneska byli hodně slyšet a měli jsme je jako šestého hráče.