8:3
(2:0, 4:0, 2:3)

19.11.2010 / Vojtěch Vopat

19.11.2010 17:45, Extraliga staršího dorostu - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Kříž, Peroutka, Dobrovolný, Hošek, Tobola, Ščerban, Čurilla, Kohout - Štěpán, Svobodník, Brabec - Gregar, Vlček, Vantuch - Střecha, Kovářů, Lupač - Březka, Vítek, Beran
8

HC Olomouc

Lukáš (37. Kochta) - Schejbal, Škůrek, Vondra, Němec, Jirák, Paksi, Brandýs - Ostřanský, Pešutka, Jergl - Kunce, Novotný, Kebza - Hradil, Tomiga, Zitka - Bauer, Hánl, Hes - Spěvák
3
Branky a nahrávky: 10. Brabec (Kříž, Peroutka), 12. Kovářů (Střecha), 22. Střecha (Kovářů), 32. Brabec (Svobodník, Kříž), 37. Tobola (Lupač, Střecha), 38. Brabec (Gregar, Štěpán), 46. Lupač (Střecha, Tobola), 50. Štěpán (Peroutka) - 47. Ostřanský (Peštuka), 49. Schejbal, 56. Hes (Paksi). Rozhodčí: Vampola - Samuel, Zídek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 48:33. Průběh utkání: 7:0, 7:2, 8:2, 8:3.

Průběh utkání

První branka padla před koncem první přesilové hry v 10. minutě. Vyloučen byl Martin Štůrek na dvě minuty za podražení. Po přihrávce od Martina Kříže se do brány hostů trefil Martin Brabec.

Neuběhly ani dvě minuty a domácí fanoušci na stadionu se opět radovali. Tentokrát unikl po tlaku na domácí Ondřej Kovářů a puk projel mezi betony Jana Lukáše - 2:0. Ve zbytku třetiny měl pouze větší příležitost Martin Brabec, když mu přihrával na modrou čáru Ondřej Kovářů, ale jeho střelu vychytal brankář hostů do lapačky.

Uběhly dvě minuty druhé třetiny a síť v olomoucké brance rozvlnil Tomáš Střecha, když po nahrávce od Ondřeje Kovářů trefil puk do mezírky mezi Lukášem a levé tyčky jeho branky. V polovině zápasu se znovu prosadil Martin Brabec, který se trefil nad beton Lukáše - 4:0. Druhou přesilovou hru využili domácí v 37. minutě, kdy na lavici hamby pykal Jiří Peštuka za hákování. Obránce Hynek Tobola prostřelil Lukáše a donutil ho tak střídat. Do brány nastoupil Jakub Kochta. Toho ale také čekal krutý osud. O minutu později ho přehodil Martin Brabec, který zvýšil už na 6:0 pro domácí tým.

Poslední dějství začalo opět lépe pro domácí. Ve 46. minutě se před bránou Kochty zjevil u pravé tyčky Tomáš Střecha. Olomoucký gólman si povyjel a Střecha poslal puk na Marka Lupače, který stál u levé tyčky a už musel pouze přehodit nastavený beton brankáře, který se stihl částečně vrátit. Hned na to odpověděla Olomouc, když za hosty poslal puk do Krejčíkovy branky Milan Ostřanský - 7:1.

První inkasovaný gól domácí jakoby zmrazil. Přesatli být ostražití a v pohybu polevili. Jejich nepozornost ztrestal o necelé dvě minuty později Jakub Schejbal. Opět prostřelil Krejčíka mezi betony. Za Jihlavu ještě zvyšoval Jan Štěpán, když vyjel sám na Kochtu, přestřelil jeho beton a kotouč skončil v levém horním rohu brány hostů.

Poslední změna skóre nastala čtyři minuty před koncem. Jiří Hes nechal vyjet Krejčíka a už mu stačilo pouze udělat kličku a zasunout puk do prázdné brány. Po šedesáti minutách svítilo na ukazateli skóre 8:3.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (trenér Olomouce): My jsme začali velice dobře, byli jsme v pohybu, měli jsme šance, které jsme ale nevyužili. Gól při našem vyloučení byl vysokou holí. Dostali jsme potom ještě jeden. Nabádal jsme hráče, aby bojovali. Jihlaváci ale stříleli góly a my jsme neproměňovali šance. Když to bylo 6:0, tak se zápas dohrával. Už jsme neměli šanci.

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): Já jsem s tímto zápasem spokojený. Možná, že Olomouc měla lepší nástup, pak jsme ale dali dva góly. Měli jsme víc ze hry. Padalo nám to tam, chtěli jsme hrát na nulu. Ale třetí třetinu jsme prohráli 3:2, což mě mrzí. Za to jsem klukům i vynadal, protože zápas má šedesát minut a tu celou dobu se musí hrát. Jdeme ale dál a jdeme za svým cílem.