3:1
(2:0, 1:0, 0:1)

26.11.2010 / Vojtěch Vopat

26.11.2010 15:00, Extraliga staršího dorostu - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Peroutka, Kříž, Dobrovolný, Kohout, Tobola, Čurilla, Čermák, Ščerban - Svobodník, Lupač, Štěpán - Vantuch, Vlček, Gregar - Mandát, Střecha, Kovářů - Štěrba, Vítek, Košek
3

Berani Zlín

Rozum - Buchta, Macharáček, Papežík, Tomeček, Urbanec, Strojil, Řezáč - Kovařík, Sedláček, Jurík - Vaculín, Popelka, Sekerka - Skočík, Burša, Matula - Doležálek
1
Branky a nahrávky: 2. Mandát (Kovářů), 17. Kovářů, 39. Kovářů (Střecha) - 55. Kovařík (Popelka). Rozhodčí: Ondřej - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:4, navíc Skočík (ZLN) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Hned v úvodu zápasu otevřel skóre Jan Mandát, když dorážel druhou střelu kolegy, také z mladších dorostenců, Ondřeje Kovářů. Hosté od té doby měli několik šancí, jak vyrovnat skóre. Například tři přesilové hry. Několikrít vystřelili, ale jinak se jim tyto výhody vůbec nedařili. Nakonec při třetí přesilové hře zvýšil skóre za domácí hráče Ondřej Kovářů, který ujíždí zbytku hráčů s prostřelil brankáře Zlína - 2:0.

V druhé třetině měl velkou příležitost Tomáš Střecha, když ho obrana hostů pustili před samotného Rozuma, ale nakonec na bránu nevystřelil. Na straně Zlína byla také šance, když se před volnou bránou ocitl samotný puk a nedaleko od něj útočníci hostujícího týmu, puk ovšem vyhodil do bezpečí hráč domácí. Další branku dal opět Ondřej Kovářů, když dorážel střelu Tomáše Střechy - 3:1. V závěru druhé třetiny bylo ještě několik vyloučení, ale stav se už nezměnil.

Třetí dějství patřilo Zlínu. Asi šest minut před koncem střílel z levého kruhu Lubomír Kovařík, který poslal puk přímo do pravého rohu Krejčíkovy branky. V závěru třetiny ještě mohl trefit do prázdné brány puk Tomáš Střecha, ale měl u sebe příliš mnoho hráčů hostů, aby mohl přesně zamířit. Utkání tedy skončilo 3:1 ve prospěch domácího týmu.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Čech (trenér Zlína): "Začali jsme hodně špatně. Po hrubé chybě jsme dostali jednoho góla. Pak jsme dostali druhého góla, který neměl platit. Když hráč vjede do gólmana, tak to je vždycky faul. Ale gól platí tehdy, když ho uzná rozhodčí. Zklamali jsme v koncovce. V druhé a třetí třetině jsme měli dost šancí, abychom dali gól, ale my je nedali, takže jsme nemohli vyhrát."

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): "První třetinu jsme vyhráli 2:0 a buďme rádi, že jsme vyhráli takhle. Jsem rád, že jsme dneska měli štěstíčko, protože i ten druhý gól, který ten hráč tam dotlačil i s gólmanem, nám rozhodčí uznal. Rozhodčí nám zase dva tutový góly ve Zlíně neuznali, tak si myslím, že to štěstí se obrátilo také na naší stranu. Zlín potom začal hrát rychlý hokej, který nám nevyhovuje. Začali jsme hodně bránit a byli v té obraně nedůslední. Třetí třetinu nás přehráli, ale my jsme to ubránili, což se počítá. Máme tři body a jsme rádi, je to první zápas, co jsme se Zlínem vyhráli. "

Fotogalerie utkání

Fotogalerie