6:3
(3:0, 3:2, 0:1)

27.11.2010 / Josef Nudera

27.11.2010 11:00, Extraliga staršího dorostu - 27. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Tomšů - Szewieczek, Bureš, Flamík, Deutsch, Kostelník, Ryška, Čintala, Graca, Suchý, Kasperlík, Křibík, Patrman, Divoký, Juhász, Vyčesaný, Školoud, Diviš
6

HC Dukla Jihlava

Krejčík (4. Hlávka) - Čurilla, Ščerban, Kříž, Dobrovolný, Kohout, Hošek, Peroutka, Tobola, Mandát, Kovářů, Gregar, Štěpán, Vítek, Štěrba, Svobodník, Vlček, Brabec, Lupač, Vantuch, Střecha
3
Branky a nahrávky: 4. Suchý (Patrman), 4. Křibík (Diviš), 20. Suchý (Patrman, Kostelník), 27. Suchý (Patrman, Ryška), 32. Křibík (Deutsch), 35. Školoud (Divoký, Flamík) - 25. Vlček (Peroutka, Dobrovolný), 37. Střecha (Mandát, Dobrovolný), 60. Dobrovolný (Kovářů). Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:3.

Průběh utkání

Do již v pořadí čtvrtého vzájemného souboje vstoupily týmy Havířova a Jihlavy. Havířov začal utkání mnohem lépe, již v 17. sekundě se řítil na branku Kasperlík, nedokázal ale úspěšně zakončit. Skvělý začátek potrzuje akce ze 4. minuty. Dominik Suchý senzačním sólem oklamal obranu Dukly i brankáře Krejčíka - 1:0. Ve stejné minutě o pár vteřin později Jan Křibík zvýšil vedení Havířova již na dvě branky, když se svou přesnou střelou přesně trefil do horní poloviny branky Krejčíka - 2:0. To už brankář Krejčík nevydržel a do branky pustil svého kolegu Milana Hlávku. V 7. minutě v přesilovce Havířova dobře pálil Zdeněk Deutsch, jeho střelu ale tečoval Diviš poze do výstroje brankáře Hlávky. Jihlava se drala do šancí ale jejich akce většinou skončilo v offsidové pozici. V 10. minutě Jan Křibík dostal ve vlastním oslabení obrovskou příležitost, když brankář Hlávka rozehrál velmi nepřesně, nevyužil ji.

Nepřesná přihrávka na Tomáše Střechu jenom ukazovala jak se Jihlavě nedařilo. Minutu před koncem se Jan Křibík prodral mezi oběma obránci Jihlavy, ale k dobrému zakončení se už nedostal. Ve stejné minutě se dostal k tvrdé střele Petr Čurilla, jeho střelu ale Tomšů s přehledem pokryl.Tři sekundy před koncem první třetiny si puk vyměnili Patrman s Kostelníkem a přihráli Dominiku Suchému a ten přesnou a tvrdou ranou nedal brankáři šanci a poslal Havířov do tříbrankového vedení - 3:0. Ve 25. minutě se k úspěšnému zakončení dostala i Dukla. Jiří Peroutka po přihrávce od Davida Dobrovolného vypálil přesně do odkryté části branky brankáře Tomšů - 3:1. O minutu později se Jan Mandát dostal k volnému kotouči a přesně vystřelil, naštěstí pro Havířov Tomšů střelu pokryl a ukryl ji do své výstroje. Ve 27. minutě se Dominik Suchý trefil přesně do horní poloviny branky a tím dokonal svůj hattrick - 4:1. V 30. minutě se ocitl Dominik Suchý v besprostřední blízkosti brankáře Hlávky, ale nedokázal ho překonat. Ve 32. minutě se dostal Jan Křibík ke své fenomenální, tvrdé a přesné střele, kterou překonal brankáře Hlávku - 5:1.

V 35. minutě dostal Petr Školoud nezjištnou přihrávku zpoza branky od Michala Divokého a neměl žádný problém se z této připravené pozice trefit - 6:1. V 37. minutě se přesnou střelou prezentoval Tomáš Střecha, kdy si i se spoluhráči doslova vyťukali havířovského brankáře Tomšů - 6:2. Ve 45. minutě byl ve velké šanci Jan Křibík, skvěle řešil situaci přesnou střelou, ale brankář Hlávka se předvedl skvělým semaforem, který vystavil puku jasné STOP. Ve 46. minutě se opět oko diváka mohlo nabažit skvělým zákrokem. Marek Lupaš výborně vypálil a brankář Tomšů vytáhl ze svého arsenalu skvělý semoafor a i s pukem se usadil na led, fantastický moment utkání! Ve 48. minutě měli hosté z Jihlavy obrovskou smůlu. Marek Lupač ve výhodné pozici trefil tyčku branky Havířova.

V poslední minutě se mohli hosté radovat z branky ve vlastním oslabení, kterým upravili stav utkání. Do puku se opřel David Dobrovolný a brankář Tomšů se jen mohl podívat jak mu puk prosvištěl kolem a zapadl za brankovou čáru - 6:3. Havířov se prezentoval kvalitním výkonem, který nastartovalo rychlé vedení v úvodních čtyřech minutách. Jihlava si z ledu Havířova neodváží ani bod, prohrává 3:6.