2:7
(1:2, 1:2, 0:3)

03.12.2010 / Vojtěch Vopat

03.12.2010 17:45, Extraliga staršího dorostu - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Šlapáček (41. Svoboda) - Kříž, Peroutka, Tobola, Szathmáry, Kohout, Ščerban, Čurrila, Čermák - Štěpán, Brabec, Střecha - Lupač, Kovářů, Mandát - Březka, Beran, Vítek - Vantuch, Vlček, Gregar
2

HC Oceláři Třinec

Chvostek D. - Štencel, Běhal, Blahuta, Jonáš, Valíček, Pargáč - Ohera, Slovák, Chvostek M. - Jaroš, Vrabel, Samek - Ižacký, Franek, Kofroň - Cienciala, Malyjurek, Kovařčík
7
Branky a nahrávky: 17. Štěpán (Střecha), 37. Štěpán (Střecha, Peroutka) - 7. Ižacký (Ohera), 11. Ižacký (Pargáč), 28. Štencel (Jaroš, Vrabel), 40. Samek (Franek, Kofroň), 44. Kofroň, 50. Franek (Chvostek M.), 52. Malyjurek (Běhal). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:7.

Průběh utkání

Už při začátku první třetiny, když hned po buly vystřelil Martin Samek, bylo zjevné, jak bude vypadat celý páteční zápas. Protože už v 8. minutě prostřelil Jakub Ižacký branáře domácích hráčů z levého kruhu. Po chvíli měl na druhé straně hřiště příležitost Filip Březka, ovšem nezamířil správně, když si našel volný puk před brankářem hostů. Další gól ovšem opět dal Třinec. Jiří Pargáč střílel na Šlapáčka, který tuto střelu vyrazil před sebe. Puk následně putoval na hůl Jakuba Ižackého, který objel bránu a zasunul puk u levé tyčky za brankovou čáru - 0:2.

Do konce úvodní třetiny se podařilo snížit Janu Štěpánovi, který tečoval střelu Tomáše Střechy, čímž poslal puk mezi betony Daniela Chvostka - 1:2.

Ve druhé části pátečního zápasu byl vyloučen ve 27. minutě Jan Mandát. Toho po necelé minutě využil přesilovou hru Jan Štencel, když poslal puk na beton Šlapáčka. Puk jel po betonu a skončil až v bráně. V zápětí se podařilo opět snížit Janu Štěpánovi, který střelil puk do horního puku do Chvostkovy brány - 2:3. Deset vteřin před koncem se trefil ještě do brány Martin Samek, když vystřelil puk nad beton brankáře.

V posledním dějství skóroval pouze Třinec. Do brány se ve 44. minutě trefil Adam Kofroň. Další branku přidal Tomáš Franek a Pavel Maryjurek. Utkání tedy skončilo 2:7.

Ohlasy trenérů

Roman Cienciala (trenér Třince): "Dneska oba dva soupeři k utkání přistoupili stejně. Dalo by se říct, že to bylo přátelské utkání, protože v té skupině kterou hrajeme, už nic ovlivnit nejde. Bylo vidět, že gólman Jihlavy neměl formu a průběh utkání jsme měli pod kontrolou."

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): "My jsme dneska nechali zahrát třetího gólmana, který chytá za Znojmo a gólmana z mladšího dorostu. Nechali jsme i šest dalších hráčů z mladšího dorostu, aby jsme si nějakým způsobem vyzkoušeli i ostatní hráče, které budeme používat do sestupové skupiny a abychom se podívali jak kdo si sám věří. Ani jsme na ně moc nekřičeli, jen jsme chtěli, aby hráli, co umějí, a tak to dopadlo. Takže víme, že musíme trošinku zase přitvrdit."