1:9
(0:4, 1:2, 0:3)

09.12.2010 / Vojtěch Vopat

09.12.2010 15:00, Extraliga mladšího dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda (29. Vacek) - Cívka, Brussmann, Port, Čermák, Szathmáry, Kochánek, Půža - Hubert, Severa, Kuchyňa, Kašpar, Beran, Kutlák, Anděl, Mahút, Bambula, Klaus, Dvořák
1

HC Kometa Brno

Jekel - Kupčík, Zbořil J., Štancl, Vlček, Koch - Zajíc, Zbořil A., Jenyš, Kozel, Račický, Garčic, Boltvan, Grunwald, Venclík, Weiss, Porzer
9
Branky a nahrávky: 34. Mahút (Beran) - 10. Jenyš (Boltvan), 12. Grunwald (Venclík), 17. Venclík (Weiss, Zbořil A.), 20. Zbořil A. (Kupčík), 28. Janyš (Zajíc), 29. Venclík (Porzer), 43. Venclík (Zbořil A., Garčic), 51. Jenyš (Zbořil A., Zajíc), 54. Jenyš (Boltvan). Rozhodčí: Doležal - Šťastná, Stehlík. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 14:34. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:9.

Průběh utkání

Úvod utkání byl aktivní pro oba týmy. Ovšem v 10. minutě se do brány domácího týmu trefil Pavel Jenyš. Z levého kruhu se mu podařilo střelit k horní tyčce a puk se nakonec musel lovit zaseknutý mezi sítí a konstrukcí. Netrvala ani chvilka a další branku přidal Hynek Grunwald, který našel mezírku mezi Svobodou a konstrukcí jeho brány. Dalším šťastlivcem v první třetině byl Michal Venclík, když si puk do brány přišťouchnul Svoboda betonem. I za další změnu skóre se zasloužil Adam Zbořil.

Do druhé části zápasu vstoupili domácí hráči o něco lépe, ale hra jim dlouho nevydržela. O sedm minut později střílí další bránu Pavel Jenyš a chvilku potom střílel úspěšně také Michal Venclík. Při této brance odjíždí na střídačku Svoboda a místo něj do brány přijíždí David Vacek. Následně se podařilo střelit branku Janu Mahútovi, který se trefil z levého kruhu. Dukla se dále snažila celkem úspěšně bránit. Jihlavští měli ještě několik příležitostí při přesilových hrách, ovšem domácí si nevytvořili žádnou vážnější šanci.

V poslední třetině se opět dařilo Brnu. Prvně se trefil Michal Venclík, po něm pak Pavel Jenyš, který se trefil dvakrát za sebou. Utkání skončilo za stavu 1:9.