5:1
(0:1, 4:0, 1:0)

10.01.2011 / Václav Mohelník

10.01.2011 17:30, NOEN Extraliga juniorů - 1. kolo

Piráti Chomutov

Příhoda - Kolář, Hammerbauer, Žižka, Pinka, Mála, Chlouba, Csanyi, Mužík, Heindl, Hanták, Kolčava, Korim, Bartejs, Hrabák, Sedláček, Kůs, Mazánek, Pesjak, Ptáčník, Rutta
5

HC Dukla Jihlava

Jíra - Matějka, Zadražil, Cirhan, Dobrovolný, Jaroš, Prokš, Tobola, Martínek, Hlaveš, Malec, Vysloužil, Zídek, Randa, Protasenja, Zeman, Polcar, Kuřítko, Mikeš, Kasalý, Pometlo
1
Branky a nahrávky: 23. Kůs, 28. Chlouba (Korim), 29. Mužík (Kůs, Rutta), 38. Mála (Bartejs), 60. Mazánek (Pesjak) - 1. Polcar (Vysloužil, Randa). Rozhodčí: Kostourek - Fiala, Havlenec. Vyloučení: 12:9, navíc Pinka (CHM) 10 + do konce utkání - Kuřítko (JIH) 10 + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Průběh utkání

Hosté začali zápas zostra. Již v patnácté vteřině zápasu se ujali vedení. Nejprve se ke střele dostal Vysloužil, kterou domácí Aleš Příhoda vyrazil před sebe. Z dorážky se již hosté radovali. Do prázdné brány dorážel Michael Polcar a otevřel skóre zápasu – 0:1.

Jihlavský Michel Polcar mohl skórovat i tři minuty později, ale neproměnil samostatný nájezd. Domácí se probudili okolo desáté minuty, kdy se naskytla šance pro Romana Chloubu. Ten ale neproměnil. Následný samostatný nájezd o dvě minuty později nevyužil ke srovnání Jakub Mužík. První třetina skončila jednobrankovým vedením hostující Jihlavy.

Druhá třetina vyšla na výbornou domácím, naopak hosté by na ní nejraději zapomněli. Již ve třiadvacáté minutě vyrovnal zápas domácí Jaroslav Kůs, který využil nepozornosti hostující obrany a z mezikruží prostřelil vše, co mu stále v cestě.

V sedmadvacáté minutě se Chomutovu naskytla přesilová hra, kterou také domácí tým využil. Karol Korím nahrál a Roman Chlouba mířil přesně – 2:1. To nebylo ze strany domácího týmu poslední slovo.

Z nečisté hry Jihlavy dostal domácí tým další výhodu jednoho muže v poli. Bohužel pro hosty i tuto výhodu domácí tým využil. Jakub Mužík si našel puk a bekhendem nedal šanci hostujícímu Jírovi.

Hosté mohli snížit na počátku třiatřicáté minuty. Domácí tým byl hned třikrát vyloučený, což znamenalo přesilovku pět na čtyři a následovně i pět na tři. Jihlava ale domácím dokázala, že nemá střelecký prach na svých hokejkách a ani pověstné štěstíčko.

Hosté inkasovali ještě jednou. Zcela jednoduchý zákrok se pro jihlavského brankáře musel stát noční můrou. Brankář Jíra se připravoval rozehrávat, když mu zdánlivě jednouchý přibližující puk přeskočil hůl a nadělal veliké problémy. Domácí František Mála vše viděl a puk do brány jen doklepl.

Třetina hrůzy pro Jihlavu skončila debaklem 4:0.

V poslední třetině se do brány puk dostal pouze jednou. A opět to měli na svědomí domácí hráči. Již v posledních vteřinách zápasu se trefil Jan Mazánek a určil konečné skóre zápasu na 5:1.