5:2
(3:1, 2:0, 0:1)

29.11.2010 / David Nekvinda

29.11.2010 17:00, NOEN Extraliga juniorů - 34. kolo

HC Kometa Brno

Barus - Štindl, Dujsík, Dufek, Koukal, Dlapa, Horehleď, Dittrich, Bilčík - Křivohlávek, Jurák, Zemánek, Svatý, Jankovič, Šafránek, Popolanský, Stehlík, Káňa
5

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Cirhan, Jaroš, Kolda, Martínek, Hlaveš, Dobrovolný - Matějka, Brychta, Prokš, Vysloužil, Zídek, Malec, Střecha, Polcar, Kuřítko, Mikeš, Kasalý, Pometlo
2
Branky a nahrávky: 2. Svatý (Popolanský), 5. Zemánek (Svatý), 7. Káňa (Popolanský), 24. Křivohlávek, 25. Káňa (Popolanský) - 10. Matějka (Jaroš, Střecha), 41. Kuřítko (Kasalý). Rozhodčí: Mech - Bilík, Mlčoch. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

První rozehrávka domácích sice skončila zakázaným uvolněním, ale v čase 1:33 otevřel skóre Jan Svatý. S Tomášem Popolanským si v úniku dva na jednoho vychutnali obranu Jihlavy včetně brankáře – 1:0. Dukla se snažila dostat do tlaku a rychle odpovědět, ale místo toho si před bránou počkal na přesný pas Jana Svatého Jiří Zemánek a trefil nad rameno Ritticha – 2:0. Hned poté měl velkou šanci jihlavksý Brychta, ale nedal a přišla třetí branka Brna. Tomáš Popolanský nahodil kotouč do skrumáže před bránou a nadvakrát dorazil puk za Ritticha Jan Káňa – 3:0. Třígólový náskok rozradostnil i skupinku hlasitých fanoušků domácích, ale jejich radostné popěvky přerušil Filip Matějka, který tečoval Jarošovu střelu mezi Barusovy betony – 3:1. Ve třinácté minutě mohl snižovat na rozdíl jediné branky Polcar, ale jeho střela z mezikruží těsně minula bránu. Ve vlastním oslabení pak ujel domácí Stehlík, ale střelu ani dorážku za sebe Rittich nepustil. Další velkou šanci Jihlavy měl Kuřítko, ale tentokrát Baruse zachránila tyč.

Stejně jako v první třetině i v té druhé padaly góly v prvních minutách. Nejdříve se v čase 23:47 prokličkoval až před brankáře Jan Křivohlávek a střelou ke vzdálenější tyči zvýšil na 4:1. O pátou branku se o dvacet jedna vteřin později postaral Jan Káňa, když střelu Popolanského, kterou Rittich vyrazil před sebe poslal nad jeho lapačku – 5:1. Příští minuty si Kometa svůj náskok v poklidu hlídala a hosty takřka k ničemu nepustila. Až v osmadvacáté minutě se do výborné střelecké pozice mezi kruhy dostal Vysloužil, ale jeho střela o několik centimetrů minula tyč Barusovy brány. Šestou branku Komety měl na hokejce Branislav Jankovič, ale trefil pouze břevno. Na tuhle šanci odpověděl jihlavský Kuřítko, ale jeho střelu i dorážku pokryl Filip Barus. Poslední obrovskou šanci druhé dvacetiminutovky měl brněnský Jurák, který využil obrovskou chybu Koldy a dostal se až před Ritticha. Tomu však pomohl Jaroš, který Jurákovi puk všas vypíchl.

Co se dělo v jihlavské kabině během druhé přestávky nevíme, nicméně už po padesáti osmi vteřinách využil Martin Kuřítko drobného zaváhání Baruse, kterému vypadl puk z výstroje na brankovou čáru, a dorážkou vykřesal pro Duklu jiskřičku naděje – 5:2. Rychle odpovědět mohl Šafránek, ale jeho střelu vyrazil Rittich na tyč své brány. Kdyby se po zápase vyhlašoval smolař zápasu měl by dnes cenu jistou Branislav Jankovič. Po perfektní Popolanského přihrávce na něj zívala prázdná brána, ale on trefil maličký kousek Rittichovy výstroje. Další velkou šanci měl Stehlík, ale mířil mezi betony, kde Rittich skulinku nenechal. Pět minut před závěrečnou sirénou poslal Křivohlávek pas srkze celé útočné pásmo na volného Ondřeje Dlapu, ale po jeho střele zazvonila tyč. Jihlava ještě dostala možnost přesilové hry, ale Kometa svůj náskok ubránila a zaslouženě si připsala tři body za třetí domácí výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Zaspali jsme začátek, Brno na nás vlétlo a zaslouženě vedlo 3:0. My jsme nedokázali pokrýt jejich dorážky. De facto jsme dnes dostali čtyři góly z dorážky a jeden z kombinace do prázdné brány. Brno bylo lepší ve všech herních činnostech. Mělo větší chuť, nasazení a zaslouženě vyhrálo.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Myslím, že zápas rozhodl už náš vstup, kdy jsme dali tři branky. Pak už jsme ten náskok nějak udržovali, dostali jsme se až do vedení 5:1. Škoda zbytečné druhé inkasované branky, do dalších jsme však již soupeře nepřipustili. Děkuji hráčům za dobrý zápas.