5:3
(1:1, 1:1, 3:1)

07.01.2011 / Růžena Raszková

07.01.2011 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 41. kolo

HC Oceláři Třinec

Sklenář - Toman, Pavlík, Rajnoch, Roupec, Burzala, Číhal, Bezuška, Bajtek, Deveri, Marosz, Bumbál, Řezáč, Hegyi, Herman, Rapáč, Kajaba
5

HC Dukla Jihlava

Jíra - Zadražil, Jaroš, Tobola, Martínek, Hlaveš, Randa - Malec, Prokš, Vysloužil, Protasenja, Zeman, Polcar, Kuřítko, Mikeš, Kasalý, Pometlo
3
Branky a nahrávky: 14. Marosz (Rajnoch), 28. Marosz (Pavlík, Sklenář), 42. Herman (Hegyi), 48. Bajtek (Bumbál), 60. Rapač (Herman, Hegyi) - 11. Protasenja (Pometlo), 25. Protasenja (Pometlo, Kuřítko), 51. Protasenja (Pometlo). Rozhodčí: Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

Do utkání vstoupily oba týmy s velkým nasazením. Puk lítal z jedné strany kluziště na druhou, diváci ale moc šancí neviděli. V přesilové hře uzamkl Třinec domácí ve třetině, ale překonat hostujícího Jíru se jim nepodařilo. Naopak v 11.minutě, po vyloučení třineckého Deveriho, stačilo Anatolu Protasenjovi pouhých dvacet sekund, aby vsítil první branku utkání.

Třinečtí s odpovědí nečekali dlouho a Rostislav Marosz ve 14.minutě z mezikruží prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Další dvě šance třineckému útočníkovi už nevyšly. Také Sklenář vyšel ze závaru před brankou vítězně, proto mladí hokejisté odcházeli do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

V úvodu druhého dějství byli na koni Jihlavští. Sklenář se musel hodně ohánět, ale ve 25.minutě kapituloval po dorážce Anatola Protasenji. Třinecký brankář o dvě minuty později vyhodil puk z jihlavského obklíčení , střelu zachytil Pavlík a podal kotouč Rostislavu Maroszovi, který se opět nemýlil . Do konce třetiny každý chvilku tahal pilku, ale branky jsme se nedočkali.

Poslední dvacetiminutovka patřila už domácím. Hned v úvodu, po závaru před jihlavskou brankou, posílá svůj tým do vedení Jakub Herman. Daleko od vyrovnání nebyl největší muž na ledě, který si s pukem proboural cestu až k třineckému gólmanovi, ale ten byl rozhodně proti.

Ve 48.minutě zvyšil Filip Bajtek na 4:2. V polovině třetiny dovršil svůj čistý hattrick střelou zblízka Anatolij Protasenja - 4:3. Hra znervózněla a sudí začali vylučovat. Využít převahy hráče v poli se však nepodařilo žádnému ze soupeřů. Tváři v tvář se ocitl Jaroš a Sklenář, který sám nevěděl, že puk zůstal pod jeho betony.

V poslední minutě utkání zpečetil dnešní výsledek na konečných 5:3 Branislav Rapáč, který se po akci Hermana a Hegyiho trefil do pravého horního růžku jihlavské branky.

Fotografii z pátečního pozápasového pozdravení hráčů nám zaslal František Janda ze severní Moravy.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Jihlava): Bylo vidět, že jsme nastoupili k zápasu po dlouhé době. Dnešní utkání se mi od kluků vůbec nelíbilo. Neviděl jsem tam nic z toho, co jsme hráli celou sezónu. Bohužel, když jsme dali gól, Třinec hned odpověděl jedno nebo dvě střídání nato. Kdybychom ve druhé třetině dali nějaké góly, vypadal by ten zápas úplně jinak. Dnes měl bohužel Třinec více štěstí a dokázal se prosadit v závěrečné třetině a to dneska rozhodlo.

Jiří Juřík (Třinec): Počítali jsme s tím, že nás čeká velmi těžké utkání. Soupeř přijel s hráči, kteří v Jihlavě hrají pravidelně první národní ligu, což bylo vidět. Byli jsme rádi, že po dvou třetinách , kdy měl soupeř na vrh, jsme svou zarputilostí dovedli utkání do zdárného konce. Je to pro nás velmi cenné vítězství.