3:4
(1:1, 1:1, 1:2)

15.01.2011 / Zdeněk Drla

15.01.2011 16:00, NOEN Extraliga juniorů - 44. kolo

HC Dynamo Pardubice

Landsman - Zdráhal, Březina, Krejnus, Beneš, Šťastný T., Stoklasa,Půhoný, Zrůst, Lenoch, Starý, Křečan, Škvor, Hemský, Kapec, Vlček, Moučka
3

HC Dukla Jihlava

Jíra - Jaroš, Kolda, Zadražil, Cirhan, Adam, Hlaveš - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Mikeš, Prokš, Zídek - Kasalý, Malec, Matějka
4
Branky a nahrávky: 10. Březina (Půhoný Zdráhal), 31. Kapec (Moučka, Beneš), 46. Březina (Stoklasa, Beneš) - 7. Jaroš (Zeman, Polcar), 31. Kuřítko (Adam, Pometlo), 41. Vysloužil (Polcar), 45. Protasenja (Kuřítko, Pometlo). Rozhodčí: Hribik - Kis, Prchal. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 24:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

Jako první se v zápase prosadili mladíci jihlavské Dukly. V sedmé minutě skóroval obránce Václav Jaroš. První formace tak využila hned první nabídnutou přesilovou hru po pouhých devíti vteřinách - 0:1.

Tři minuty na to se radovali domácí, když také v přesilovce střílel David Březina - 1:1. Více gólů už první třetina nepřinesla, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Přetahovaná pokračovala i ve druhém dějství. V polovině zápasu se dostala Dukla do vedení zásluhou Martina Kuřítka. Za necelou minutu hosté srovnali a začínalo se opět od začátku.

Ve 41. minutě strhl vedení na stranu červenožlutých kapitán Martin Vysloužil. Další nabídnutou početní výhodu zúročil Anatolij Protasenja - 2:4.

Domácí se prosadili ve vlastním oslabení ve 46. minutě - 3:4. Byl to však poslední zápis do střeleckých statistik tohoto zápasu a Dukla si odvezla z Pardubic všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): Dneska jsme hráli velice aktivně. Dostávali jsme soupeře pod tlak. Pardubice ale dokázaly vždycky na náš gól odpovědět. Naši hráči se ale nevzdali a dávali do toho všechno. Povedl se nám nástup do třetí třetiny, kdy jsme dali dva góly. I když soupeř vzápětí snížil, kluci si to už dokázali pohlídat a dovedli zápas do vítězného konce. S dnešním výkonem jsem spokojený. Nyní se musíme připravit na další utkání. V pondělí nás čeká veledůležitý zápas s Kometou Brno.