3:2
(3:2, 0:0)

21.08.2010 / Zdeněk Drla

21.08.2010, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

EHC RedBull Salzburg

3

HC Dukla Jihlava

Svoboda (Vacek) - Brussmann, Ćermák, Szathmáry, Půža, Cívka, Port, Kochánek - Mandát, Musil, Jícha - Pazourek, Kašpar, Severa - Kuchyňa, Beran, Mahút - Klaus, Hubert, Hotař - Kittler
2
Branky Jihlavy: Jícha, Pazourek.

Průběh utkání

Bleskovým nástupem do utkání, které se hrálo ihned po duelu Dukly s Karlovými Vary, Jihlavští rakouský tým zaskočili. Už po půlminutě hry vedla Dukla 1:0 zásluhou Jíchy, v čase 2.23 přidal druhý přesný zásah Pazourek. Od té chvíle se ale do střeleckých statistik zapisovali jen hokejisté rakouského týmu (ve svém kádru měli tři Čechy, Kanaďana, Slovince a Japonce).

Možná únavou z předchozího zápasu, možná spokojeností z rychlého dvoubrankového vedení, jihlavští hráči polevili a nabídli tak soupeři možnost výsledek nejdříve srovnat a následně otočit. Stalo se tak v osmé, deváté a šestnácté minutě. Také v tomto utkání si jihlavští mladíci vyzkoušeli, jaké to je, bránit se v oslabení třech proti pěti, zahráli si i přesilovku v opačném poměru. Třetí těsná porážka na turnaji znamenala, že si Dukla z Karlových Varů odvezla pouze diplom za čtvrté místo.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie