5:4sn
(3:1, 0:1, 1:2 -1:0)

11.12.2010 / Zdeněk Drla

11.12.2010 12:45, Extraliga staršího dorostu - 30. kolo

Piráti Chomutov

Hamal - Havel, Hlava, Toušek, Hammerbauer, Mazánek, Doskočil, Huňady, Šaržík, Souček, Lehnert, Hejcman, Drobný, Novák, Bauer, Novák, Navrátil, Hlava, Sakaev, Tverďák, Fronk
5

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Kříž, Peroutka, Tobola, Dobrovolný, Zadražil, Čurilla, Kohout, Hošek - Brabec, Štěpán, Střecha - Vantuch, Gregar, Vlček - Mandát, Kovářů, Lupač - Vítek, Štěrba, Svobodník
4
Branky a nahrávky: 8. Hammerbauer (Hlava D.), 14. Hammerbauer (Novák L., Novák J.), 17. Hammerbauer (Hlava D., Havel), 54. Hammerbauer (Novák J.), rozhodující nájezd Fronk - 3. Kovářů (Zadražil), 28. Střecha (Zadražil, Kovářů), 42. Mandát (Kovářů), 44. Tobola (Mandát). Rozhodčí: Plachý - Armstark, Wágner. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 42:39. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Do druhého utkání v "záchranářské" skupině vstoupili mladící Dukly parádně. Už ve třetí minutě otevřel skóre Ondřej Kovářů- 0:1. Domácí ale dokázali do první sirény srovnat zásluhou hattricku Hammerbauera. Tomu stačilo devět minut na to, aby na světelné tabuli svítil stav 3:1.

Druhé dějství vyhrála Jihlava. Ve 28. minutě si připsal svůj čtyřiadvacátý přesný zásah v sezoně Tomáš Střecha. Na začátku třetí třetiny se prosadili Jan Mandát a Hynek Topola a strhli vedení na stranu Dukly. Chomutovu trvalo deset minut, než srovnal. Stalo se tak v 54. minutě. A úspěšný střelec? Znovu Hammerbauer.

Protože už do konce šedesáté minuty žádný gól nepadl a tajenku, kdo si odnese z chomutovského ledu druhý bonusový bodnerozluštilo ani prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. Z této loterie vyšli vítězně domácí.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): Byl to vyrovnaný zápas. Hned v úvodu jsme vedli, soupeř dokázal srovnat. Nám se podařilo otočit na začátku třetí třetiny. Bohužel se nám nepodařilo vedení udržet. Jedno zbytečné vyloučení a Chomutov srovnal. Se čtyřmi body ze dvou zápasů jsem spokojen, i když to druhé utkání v Chomutově jsme měli vyhrát.