2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

21.01.2011 / Miloš Štrojsa

21.01.2011 13:00, Extraliga staršího dorostu - 37. kolo

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Holada, Kurka, Valentík, Zet, Budín, Serbus, Boček, Bartoš - Bičiště, Rovný, Marek, Hloušek, Kalfiřt, Ficek, Podsedníček, Štěpánek, Teubner, Šimek, Protivný
2

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Peroutka, Kříž, Tobola, Dobrovolný, Čurilla, Hošek, Szathmáry - Brabec, Štěpán, Střecha, Gregar, Vantuch, Vlček, Kovářů, Mandát, Lupač, Štěrba, Březka, Vítek
0
Branky a nahrávky: 34. Kurka (Bičiště, Štěpánek), 49. Protivný (Kalfiřt). Rozhodčí: Hladík - Maštalíř, Šmika. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 32:40. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

První třetina utkání byla od úvodního hvizdu rozhodčího vyrovnaná. O něco více ze hry měli hosté z Jihlavy, nutno ale poznamenat, že to bylo především díky několika přesilovým hrám. V nich se Jihlavští prezentovali kombinační hrou v útočném pásmu, k výraznějšímu ohrožení domácí branky se však nedostali. Největší šanci první třetiny si vypracovali domácí, konkrétně Štěpán Štěpánek. Ukázkovou stahovačkou obelstil jihlavského obránce, nabruslil si před Krejčíka a tváří v tvář hostujícímu brankáři volil kličku do bekhendu. Krejčík však jeho úmysl vystihl a boleslavského forvarda vychytal. V závěru třetiny měly oba týmy možnost nadějného protiútoku, v obou případech však rýsující se šance zhatilo nepřesné zpracování kotouče či nevhodné řešení situace. První dějství tak skončilo spravedlivě - bez branek.

Úvod druhé části utkání patřil hostům. Sejpal se měl co ohánět a především jeho zásluhou na světelné tabuli stále svítily dvě nuly. Jihlava stupňovala svůj tlak a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se její převaha projeví i gólovým způsobem. Udeřilo ale na druhé straně – Boleslav zakombinovala v útočném pásmu, kotouč se dostal až k volnému Jiřímu Kurkovi a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě. Tedy samozřejmě kromě brankové síťky, jejíž rozvlnění vyvolalo euforii v řadách domácích hokejistů. Pět sekund před koncem druhé třetiny se ještě Jihlavští dostali k nebezpečnému zakončení. Přízemní zblokovaná střela však minula Sejpalovu branku a domácí si po druhé části mohli hýčkat nejtěsnější možné vedení.

Jihlavskou snahu o vyrovnání čím dál častěji mařila zbytečná vyloučení. Do tlaku se tak dostávali domácí a nakonec se dočkali i druhé branky. Jihlavští obránci nechali trestuhodně nepokrytého Davida Protivného a ten si mohl dovolit luxus spálit dvě vyložené šance za sebou. I do třetice mu totiž bylo umožněno dostat se k pohodlnému zakončení. Boleslavský útočník se tentokrát nemýlil a složil úspěšně gólový reparát. Hosté však nesložili zbraně a i nadále zásobovali Sejpala množstvím střel, ať už gólového, či propagačního charakteru. Především dvě minuty před koncem utkání se domácí fantóm v brance vyznamenal – zcela osamoceného útočníka hostí vychytal skvělým zákrokem lapačkou a hosté už si do konce zápasu větší šanci nevytvořili. Utkání tak skončilo v poměru 2:0 pro Boleslav a domácí tým se mohl radovat z první výhry po pěti předchozích prohrách v řadě.