4:5
(2:1, 2:0, 0:4)

22.01.2011 / Lukáš Šonský

22.01.2011 16:00, Extraliga staršího dorostu - 38. kolo

Bílí Tygři Liberec

Krejčí - Klíma, Jandejsek, Bednarik, Erlebach, Havlas, Knap, Zacha, Slavík, Mikyska, Psota, Návrat, Kouba, Langhammer, Žďárský, Simandl, Procházka, Plutnar, Pálek
4

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Zadražil, Kovářů, Čurilla, Čermák, Gregar, Kříž, Štěpán, Vítek, Dobrovolný, Štěrba, Vlček, Březka, Mandát, Hošek, Peroutka, Brabec, Tobola, Vantuch, Střecha
5
Branky a nahrávky: 8. Simandl (Žďárský), 11. Kouba (Jandejsek), 27. Procházka (Klíma), 39. Langhammer (Mikyska) - 6. Gregar (Tobola, Vantuch), 44. Střecha (Brabec), 47. Dobrovolný (Tobola, Vantuch), 52. Brabec (Peroutka, Střecha), 55. Gregar (Brabec, Kříž). Rozhodčí: Wagner - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 26:42. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:5.

Průběh utkání

Oba týmy zapojily do sobotního klání také několik hráčů z mladších věkových kategorií, ti však svým výkonem rozhodně nezklamali. Liberečtí naskočili do zápasu aktivněji, po Psotově přihrávce pálil z dobré pozice Zacha, ale Krejčík byl připraven.

Od modré čáry následně střílel Erlebach, jeho pokus škrtl o levou tyč jihlavské klece. Hosté ovšem soupeřův nástup přečkali a v páté minutě šli při přesilové hře do vedení. Tobolova rána se od mantinelu odrazila zpět do brankoviště, kde úspěšně dorážel Martin Gregar - 0:1.

Severočeši ale vzápětí zasypali jihlavskou svatyni sprškou střel a dočkali se také brzkého vyrovnání. Pavel Simandl doklepl střelu Žďárského za brankovou čáru - 1:1. Dukla poté získala na svým sokem mírnou převahu, do útočného pásma se tlačil Kovářů a v přímém souboji s brankářem se ocitl také Kříž, liberecký muž s maskou byl vždy připraven.

Při dvojnásobné početní převaze domácích tak udeřilo opět na druhé straně, Jandejsek nabil na modrou čáru Janu Koubovi, který trefil přesně k tyči - 2:1. Když poté ve slibné příležitosti neuspěl hostující Vantuch, skončila herně vyrovnaná první třetina těsným vítězstvím Tygrů.

Do druhé části naskočili s velkou chutí Jihlavští, hned v úvodu mířil jen do brankáře Štěpán, jenž se dostal k dorážce na levé straně. Po dalším z hostujících ataků zvonila za Krejčím branková konstrukce, Mandát trefil z mezikruží břevno.

Když ale na opačné straně ledového oválu trefil Ivo Procházka slabou střelou přesně mezeru mezi brankářovým betonem a tyčkou, Liberec vedl 3:1. Dukla i po obdržené brance v ofenzivních výpadech nikterak nepolevila, především aktivní Ondřej Kovářů neustále ostřeloval soupeřovu tvrz. Dostal se také do samostatného úniku, Krejčí jej však vychytal.

Minutu před druhou sirénou se ovšem radovali opět Severočeši, Mikyska měl dostatek času na pravém kruhu, ale tvrdou ranou rozduněl jen Krejčíkovy betony. Puk se ale odrazil před volného Marka Langhammera, který se nemýlil - 4:1. Jihlava byla v prostředním dějství aktivnějším celkem, jenže pozornou obranu modrobílých nepokořila. Bílí Tygři naopak z minima příležitostí vytěžili dvě gólové trefy.

Třetí třetina odstartovala v poklidném tempu, po sérii zakázaných uvolnění však přišel fantastický obrat v podání jihlavské Dukly. Vše zahájil Tomáš Střecha, jeho střela zprava propadla Krejčímu pod výstrojí a došourala se za brankovou čáru - 4:2.

Mikyska poté usedl na trestnou lavici a hosté hráli přesilovku, David Dobrovolný si nabruslil až na vrchol kruhu a propálil brankáře - 4:3. Liberec další minuty svého protivníka nikterak nepotrápil, osm minut před koncem základní hrací doby naopak Martin Brabec vyrovnal. Poskakující kotouč zaslal pod břevno - 4:4.

Pro Tygry bylo ještě hůře, při jedné z dalších početních převah jihlavského celku procedil Krejčího svoji druhou brankou v zápase Martin Gregar - 4:5. Domácí si v samém závěru zahráli rovněž proti oslabenému sokovi, ovšem ani v šesti mužích proti čtyřem statečným neuspěli.

Jihlava měla od úvodu druhého dějství více ze hry, její nápor vygradoval v poslední třetině. Liberec se již na nic nezmohl, Dukla si tak odváží plný počet bodů.