3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

06.03.2011 / Vojtěch Vopat

06.03.2011 14:30, Extraliga staršího dorostu - 47. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Dobrovolný, Kříž, Tobola, Zadražil, Peroutka, Čurilla, Vítek, Kovářů, Březka, Lupač, Svobodník, Štěpán, Brabec, Vlček, Střecha, Mandát, Gregar, Přidal, Hošek, Vantuch
3

HC Letci Letňany

Havlín - Vencovský, Hnilica, Uhlíř, Vala, Šír, Kraus, Kaplan, Vrána, Chvátal, Čeček, Rittig, Honzajk, Kautský, Puškar
0
Branky a nahrávky: 3. Kovářů (Zadražil), 4. Štěpán (Kříž, Vlček), 44. Kovářů (Mandát, Lupač). Rozhodčí: Kladník - Bilík, Mlčoch. Vyloučení: 9:5, navíc Chvátal 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Již v úvodu utkání skóroval Ondřej Kovářů, který jel sám na Havlína a puk procpal u levé tyčky pod brankářovou bruslí. Po minutě se ovšem domácí radovali znova, když Jan Štěpán střílel z kruhu k bližší tyčce. Za čtyři minuty zůstal ležet na ledě Tomáš Střecha, kterého narazil na mantinel David Chvátal. Za tento čin dostal 5 minut a navíc osobní trest do konce utkání. Tomáše Střechu nakonec odvezla rychlá záchranná služba do nemocnice.

V druhé třetině měli Letci výhodu minutu pět na tři, ovšem nepodařilo se jim tuto šanci proměnit. Čurilla chtěl ještě příležitost, když chtěl využít výhodu jednoho muže v poli, ovšem jeho střelu chytil Havlín pouze do lapačky.

Ve třetí třetině proměnil přesilovou hru ale Ondřej Kovářů, který z mezikruží prostřeluje betony Havlína. Hosté ještě dostali příležitost, když Marek Vantuch odjel na trestnou lavici na dvě minuty, ovšem Letňany nevyužili tuto šanci. Půl minuty před koncem byli ještě potrestáni zároveň Tomáš Hnilica a Marek Vantuch. Toto pročištění ledu ovšem taktéž ani jeden tým nevyužil. Utkání skončilo za stavu 3:0.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (trenér Letňan): „Chtěl bych kluky pochválit za bojovnost, ale když se nedá gól, tak se nedá vyhrát. Jihlava dneska hrála dobře, takže si vítězství zasloužila."

Luboš Sláma: „Soupeř byl bojovný, hodně dohrávali. My jsme dali dva góly, pak se nám zranil Střecha a ten zápas se rozkouskoval. Nemohli jsme dát gól. Měli jsme až do třetí třetiny strach o skóre. Ten hokej dnes nebyl pěkný, byl hodně o bojovnosti."