1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

Mladší dorostenci porazili na domácím ledě Mladou Boleslav

24.11.2013 / Lucie Záškodová

Při nedělním poledni se na Horáckém Zimním Stadionu odehrálo 16. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu. Jihlava byla po většinu utkání lepším celkem a tři body si naprosto zasloužila. Zápas rozhodl jediný gól z první třetiny, který vstřelil po povedené akci s Čermákem Vladimír Oščádal.
24.11.2013 12:00, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář - Smutný, Pražák, Huňáček, Váňa, Mareš, Havelka – Branský, Najman, Kousal – Čermák, Chylík, Oščádal – Adam, Mejzlík, Prokš
1

BK Mladá Boleslav

Škoda – Uřidil, Chládek, Vodseďálek, Dlabola, Mlčoch, Píč, Flek – Outrata, Dvořák, Jeník, Hošek, Netušil, Řípa, Foerster, Flynn, Král, Kerda
0
Branky a nahrávky: 15. Oščádal (Čermák, Váňa). Rozhodčí: Kotlík - Krejčí, Nedvěd. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 116. Střely na branku: 23:20. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

V prvních minutách utkání byla velmi aktivní hostující Mladá Boleslav, po pár minutách se více do šancí začala dostávat Jihlava a Škoda musel být velmi pozorný. Velkou možnost ke vstřelení první branky zápasu nabídl mladoboleslavský brankář, který chtěl puk rozehrát za bránou. Jihlavský útočník byl rychlejší, obral hostujícího Škodu o puk a chtěl ho zasunout do brány, v tom mu zabránila obětavost obránců Boleslavy a Škoda, který se stihl včas vrátit. Jihlava se dočkala až v 15. minutě, kdy se ocitli Čermák s Oščádalem sami na jednoho obránce Boleslavy. Čermák nahrál Vladimíru Oščádalovi a ten puk zametl za záda Škody. Do kabin se šlo tedy za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá dvacetiminutovka moc zajímavého nenabídla, oba týmy předvedly hodně nepřesností. Druhá půlka této třetiny patřila domácím. Jihlava skvěle napadala a snažila se o kombinaci v útočném pásmu, její aktivita žádný gól nepřinesla, o což se také zasloužil skvěle chytající hostující brankář. Boleslav se mohla pokusit o vyrovnání na konci této třetiny, kdy jí byla nabídnuta přesilová hra. V ní se nedostala k sebemenší šanci, především díky skvěle bránícím jihlavským hráčům.

V posledním dějství si Jihlava svědomitě hlídala hubený náskok a nepouštěla Mladou Boleslav do vyložených šancí. Na poslední dvě minuty odvolal hostující trenér Škodu a Boleslav to zkoušela se šesti hráči v poli. Jihlava měla hodně příležitostí přidat druhý gól, ale bojovnost hostujících hráčů jí to nedovolila. Dokonce v poslední sekundě utkání hosté málem vyrovnali, v bezprostřední blízkosti se ocitl jeden z boleslavských hráčů, ale jeho pokus Kořenář vytěsnil mimo. Jihlava tak uhájila naprosto zaslouženě tři body na domácím ledě.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Dukla Jihlava): My jsme rádi za vítězství. Nebylo to hezký, ale bylo to ubojovaný utkání. Hráli jsme proti velice dobrému mužstvu, které hraje o všechno, bojovali po celých šedesát minut. Jsme rádi za tři body.

Jiří Zörkler (Mladá Boleslav): Byli jsme pro Jihlavu vyrovnaným soupeřem, na to že ona je v horním patře tabulky. Sehráli jsme tady velice dobré utkání. Náš gólman udělal jednu jedinou chybu, z které jsme dostali gól a na druhou stranu naši útočníci měli minimálně tři vyložené šance. Bez gólu se vyhrát nedá a soupeř jednoduše gól dal.