3:4sn
(1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)

Mladší dorost otočil zápas s Kometou a upevnil si druhé místo v tabulce

01.12.2013 / Pavel Kuba

Do boje o druhé místo v tabulce ELIOD extraligy mladšího dorostu vstoupila lépe domácí Kometa Brno, kterou poslal do vedení ve čtrnácté minutě Filip Klenec. Za čtyři minuty ale vyrovnal Ondřej Najman. Ve druhé třetině se prosadil domácí kapitán Lukáš Zukal a dvě minuty po začátku závěrečné dvacetiminutovky vedla Kometa již o dvě branky. Dukla ale nesložila zbraně. Zásluhou gólů Tomáše Mejzlíka a Michala Smutného byl stav po šedesáti minutách vyrovnaný. Protože se v pětiminutovém prodloužení nerozhodlo, musely určit vítěze samostatné nájezdy. V nich byl jako jediný úspěšný jihlavský Tomáš Mejzlík, který zajistil červenožlutým dva body.
01.12.2013 12:00, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 18. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Petrla, Jeřábek, Trnka, Zábranský, Zukal, Furch, Mikyska – Klenec, Kučera, Král, Knap, Gajarský, Škvrně, Čejka, Matula, Svoboda, Süss, Krejčí
3

HC Dukla Jihlava

Škarek – Havelka, Mareš, Pražák, Váňa, Smutný, Huňáček – Čermák, Branský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Kousal, Prokš, Vrátný, Oščádal
4
Branky a nahrávky: 14. Klenec (Zukal, Čejka), 26. Zukal (Šmída, Škvrně), 42. Král (Zukal) – 18. Najman (Pražák), 51. Mejzlík, 56. Smutný (Mejzlík, Najman), rozh. náj. Mejzlík. Rozhodčí: Held - Chocholouš, Vašíček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 24:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

Úvod zápasu patřil domácímu mančaftu, Čejka vysunul do samostatného nájezdu svého spoluhráče Šmídu, ten však sám před hostujícím brankářem Škarkem nemířil přesně. Zajímavou šanci měl na druhé straně také hostující Kousal, ani on si ale osamocen před brněnskou bránou nepočínal úspěšně. Ve třinácté minutě dostali domácí možnost zahrát si přesilovou hru, kterou také po minutě a půl využili. Po zmatcích na brankovišti hostí se k puku dostal Filip Klenec a se štěstím ho procedil za záda jihlavského Škarka - 1:0.

Vedení ale Kometě nevydrželo dlouho, po čtyřech minutách se z rychlého protiútoku prosadil Ondřej Najman a střelou k tyči nedal brněnskému Dostálovi šanci - 1:1. Žádná další branka již v první třetině k vidění nebyla.

Druhou část začali hosté aktivněji, Kousal našel před bránou volného Najmana, který ale mířil těsně mimo. Když Jihlavští nedokázali ze svého počátečního tlaku vsítit žádnou branku, přihlásili se o slovo domácí. Na modré čáře napřáhnul kapitán Lukáš Zukal a jeho puk zaplachtil až do hostující brány - 2:1. Ten samý hráč mohl třetí brněnský gól přidat chvilinku po polovině utkání, po ráně Zábranského ale dorážel jen do připraveného Škarka. Vyrovnat mohl chvíli před druhou sirénou hostující Kousal, svoje natlačení se před Dostála z pravého křídla ale nedokázal dotáhnout do úspěšného konce.

Třetí část načali domácí znamenitě, Zukal od modré čáry našel přesně hůl na brankovišti dobře postaveného Filipa Krále, který se svojí tečí nemýlil - 3:1. Dvoubrankový náskok ale Kometě nevydržel příliš dlouho, deset minut před koncem dokázal snížit Tomáš Mejzlík, který se po chybě domácích ve středním pásmu utrhl do samostatného nájezdu proti Dostálovi - 3:2.

Nastartovaní Jihlavští se rázem pouštěli do jedné šance za druhou, celý svůj výkon korunovali vyrovnávací trefou z přesilové hry, kdy se nechytatelnou dělovkou od modré prezentoval Michal Smutný - 3:3. S domácími mohlo být navíc ještě hůře, velký obrat však hostující Čermák ani Oščádal nedokonali.

Utkání tak dospělo do prodloužení. V něm měli více ze hry Jihlavští, dvě zajímavé šance Kousala ale vítěznou brankou neskončily. Na druhé straně mohl zápas ukončit domácí Klenec, z mezikruží se však do puku neopřel tak, jak by si představoval.

Bitvu o druhé místo tak musely rozseknout až samostatné nájezdy. V nich se jako jediný prosadil hostující Tomáš Mejzlík a rozhodl tak o exportu bonusového bodíku na Vysočinu - 3:4 po nájezdech.