Chceme Dubnici oplatit úterní výsledek, říká Richard Farda

10.03.2005 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká barážová generálka. V pátek hostí na Horáckém zimním stadionu Dubnici nad Váhom. S nejhorším týmem slovenské soutěže se Dukla v tomto týdnu utká už podruhé. Na jeho ledě v úterý prohrála vysoko 1:7 a má tedy svému soupeři co oplácet. Souboj dvou barážových týmů začíná v 17:30 a vstup na stadion je zdarma!

Pro Duklu bude utkání s Dubnicí posledním přípravným duelem před vypuknutím barážových bojů. Sehnat adekvátního soupeře v tomto období totiž není podle trenéra Richarda Fardy vůbec jednoduché. „My jsme samozřejmě hledali nějaké další, ale soupeř, který by měl stejnou motivaci jako my už žádný nebyl. Leda týmy, co už mají sezónu za sebou a ty by to tady asi jen odchodily.“
Dukla ovšem v úterý působila dost podobným dojmem. Ani u ní nebyl patrný příliš velký zájem o hru. „Na hráčích se projevila únava. Měli čtyři dny volna a my jsme jim potom v pondělí dost naložili. To byl hlavní důvod výpadku. Ne že by kluci nechtěli, ale byli u každého puku o krok později a pak z toho byl takový výsledek. V pátek to budeme chtít Dubnici určitě oplatit,“ tvrdí jihlavský kouč.

Porážka 1:7 z dubnického ledu sice není pro jihlavské fanoušky zrovna přesvědčivou pozvánkou do ochozů, na druhé straně to pro ně ale bude poslední možnost podívat se na hokej beze strachu z konečného výsledku. Za týden už totiž půjde do tuhého, a každé šlápnutí vedle může mít pro Duklu nepříjemné následky. „My chceme extraligu v Jihlavě zachovat. Už jen kvůli všem těm fanouškům, kteří na hokej chodím a věří nám,“ vzkazuje jeden z útočník Petr Altrichter.