V hokeji se bojuje jinak, říka Petr Vlk

19.03.2005 / Wally

Junioři Dukly vstupovali do letošního extraligového ročníku s cílem zachránit se. Úkol však splněn nebyl! Jihlavští mladíci se sice v závěru herně zvedli, na záchranu to však nestačilo. O zhodnocení sezóny jsme požádali jednoho z trenérů jihlavské juniorky Petra Vlka.
Jaká tedy byla právě skončená sezóna?
"Samozřejmě se hodnotí špatně, když se nám nepovedlo udržet tady extraligu. Nemůžeme být spokojeni."

Kde vidíte hlavní příčiny sestupu?
"Myslím si, že kdybychom doma zvládli zápas s Ytongem, tak bychom extraligu udrželi. Ale bohužel, prostě nedáváme góly, naopak moc jich inkasujeme. Jestli je to ve kvalitě hráčského kádru, to už je věc polemiky."

Nebyla chyba už na začátku, kdy junioři byli stále poslední a herně se začali zvedat až v závěru sezóny?
"Určitě se někde ty chyby udělaly. Hlavně si ale někteří kluci musejí uvědomit, že v hokeji se bojuje úplně jinak."

Paradoxně právě jihlavský hráč Tomáš Dolana vyhrál kanadské bodování. Celý tým skončil na druhém místě v počtu vstřelených branek, a přesto sestupuje..
"Vše se odvíjí od toho, že jsme strašně moc branek inkasovali. V tom je ten zakopaný pes. V první řadě nedisciplinovanost některých kluků, kteří si prostě v určitých chvílích přišli hokej jenom zahrát, ale v téhle kategorii už je to o práci."

V průběhu sezóny se zde vystřídalo několik gólmanů i hráčů v poli, nebyla třeba chyba také v tom?
"Co se týče gólmanů, tak tam se vše odvíjelo od zranění Milana Řehoře. Byl tady Schwamberger z Kladna, ten ale po čase požádal o uvolnění. Potom se angažoval Růžička... Po bitvě je každý generál, ale to já nechci být. Když budu upřímný, někteří kluci si nezasloužili extraligu hrát."

V juniorce končí Marián Havel, Tomáš Dolana bude moci hrát pouze na vyjímku, nebude problém je nahradit?
"Určitě, tyhle kluci budou chybět. Co se týče Tomáše, ještě nevím jak dopadne jednání o další spolupráci. Rozhodovat se bude po sezóně. I Marián byl pro tým velmi platným hráčem."

Vy sám u juniorů zůstáváte?
"Co se týká budoucího roku, tak ještě nevím nic."

V pátek začala baráž mezi Jihlavou a Českými Budějovicemi, jak vidíte šance Dukly?
"Nerad tipuju. Pevně však věřím, že to vyjde, a že tady bude extraliga i nadále."

Vy jste si loni baráž s Duklou zvládl, Budějovice ale letos velmi obměnily kádr Co bude podle vás rozhodovat?
"Jiný kádr mají, i tady se ale tým hodně vylepšil. Důležité bude hrát důsledně na Prospala, Dvořáka a ty kluky, co rozhodují většinu zápasů. Dále dobrá defenzíva a důraz v každém osobním souboji. Rvát se střídaní od střídání, tady už není čas jít si jen tak zahrát hokej."