Petr Altrichter zůstává v Jihlavě

29.04.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava v pondělí odstartovala přípravu na další sezónu. Její kádr dostane definitivní podobu až krátce před začátkem prvoligové sezóny, a stejně se potom bude ještě mnohokrát měnit, nicméně už teď je potřeba určit základní kostru týmu. Mezi opory by měl znovu patřit také útočník Petr Altrichter.

Jedenatřicetiletý forvard se sice v pondělí hlásil jihlavským trenérům na prvním tréninku, ale o jeho setrvání v týmu nebylo zdaleka rozhodnuto. Se zajímavou nabídkou ho totiž oslovil Havířov. „Ta nabídka byla konkrétní, a velice slušná,“ přiznává Petr Altrichter.

Vábení severomoravského celku, a konkrétně trenéra Panterů Jiřího Režnara, ale nakonec jihlavský rodák odolal. „O Petra jsem hodně stál, počítal jsem s ním do prvního útoku. Už jsem s ním byl dohodnutý na devadesát procent, ale on nakonec zůstal v Jihlavě. Musím říct, že mě to mrzí, rozhodilo mi to plány,“ smutně komentoval Altrichterovo rozhodnutí havířovský kouč. Na druhou stranu ho prý ale chápe. „Je to Jihlavák se vším všudy. Dobře vím, jak těžce nesl když z ní musel odejít, i to, jak se pak moc rád vracel.“

Zkušený útočník odmítl také nabídku Třebíče, odkud se do rodné Jihlavy vrátil v sezóně 2002/2003. „Mluvil jsem s panem Čapkem ( manažer Horácké Slávie pozn. redakce ) , a on zájem určitě měl, ale já jsem preferoval to, abych mohl zůstat v Jihlavě, a povedlo se. Hned poté, když jsme se dohodli, jsem zrušil veškeré další kontakty a jednání,“ říká Petr Altrichter, který se prý těší na spolupráci s novým jihlavským koučem Milanem Chalupou. „Hrál jsem pod ním v Třebíči, a byl jsem tehdy maximálně spokojen. Skončili jsme druzí, a hráli super hokej. Doufám, že se to teď bude opakovat.“

Kromě Petra Altrichtera se Dukle pro příští sezónu upsal také další útočník Vladimír Říha, a o návratu obránce Pavla Staňka se intenzivně jedná. Definitivně jasno by mělo být v pondělí.