Nic zvláštního, prostě první přípravný zápas

03.08.2005 / Eva Streichsbierová

Úterní přípravný souboj mezi Havlíčkovým Brodem a Duklou Jihlava přinesl celkem osm branek, několik šarvátek a spoustu nepřesností. Na obou týmech bylo znát, že se na ledě po náročné suché přípravě teprve hledají. Z vítězství se nakonec radovali jihlavští hokejisté, kteří dokázali nastřílet o dvě branky více než jejich druholigový soupeř.

Na stadionu v Kotlině nebyla k vidění žádná velká hokejová krása. „V tomhle horku se hraje špatně, navíc ani led nebyl moc kvalitní. Nakonec jsme ale vyhráli a myslím, že můžeme být spokojení,“ zhodnotil utkání jihlavský gólman Jaroslav Suchan. Pětadvacetiletý hokejista strávil v brance 33 minut, ledovou plochu opouštěl za nerozhodného stavu 1:1, zbytek střetnutí pak odchytal Milan Řehoř.

Hlavní postavou úvodního přípravného duelu se stal útočník Tomáš Čachotský, který byl u všech branek Jihlavy v posledním dějství. Na dvě nahrál a jednu vstřelil sám. Především jeho zásluhou vyhrála Dukla 5:3. „Spokojenost nějaká je, ale mrzí mě, že jsem neproměnil trestné střílení ve druhé třetině. Takové situace by mohly v lize rozhodovat.“
Třiadvacetiletý forvard si po roční odmlce znovu zahrál vedle Vladimíra Říhy, třetím do útočné party byl Petr Altrichter. „My jsme na sebe zvyklí, už jsme toho spolu odehráli dost. Rozumíme si i s Petrem, takže myslím, že to půjde. Ještě to trochu sladíme v zadu a bude to dobré,“ je přesvědčen Tomáš Čachotský.

Diváci v Havlíčkově Brodě viděli při úterním přípravném souboji kromě osmi branek také poměrně velký počet vyloučených. Rozhodčí rozdali 12 dvouminutových trestů, jeden desetiminutový a jihlavský obránce Rostislav Malena dokonce po faulu na domácího Včelu utkání nedohrál. „Bylo to vlastně derby a je jasné, že někteří kluci se na nás chtěli vytáhnout. Každopádně si myslím, že všechno bylo v rámci pravidel, nic záludného,“ tvrdí Čachotský.
V podstatě stejný názor zastával i havlíčkobrodský kouč Kamil Pokorný. Při jeho hodnocení nepadlo o přílišné tvrdosti ani slovo. „Jsem spokojený. Sice jsme prohráli, ale výsledek klidně mohl být i opačný. Myslím, že jsme předvedli bojovný hokej s dobrým nasazením a jediné v čem nás Dukla přehrála bylo v závěru proměňování šancí. Nedívám se na výsledek, ale na předvedenou hru. Zápas splnil svůj účel, mám z něho dobrý pocit.“

Další přípravné utkání odehraje Dukla Jihlava v pátek 5.srpna na ledě Českých Budějovic. Souboj jihlavských hokejistů s barážovým katem začíná na ledě Budvar arény v 18 hodin.