S dvěma body panuje spokojenost

17.10.2002 / RTD

Hrdinou včerejšího utkání se stal Tomáš Čachotský. I přesto, že prvních čtyřicet minut seděl pouze na střídačce, dokázal získat dva kanadské body za asistence na velmi důležité branky. Tou první, kterou dal v 55. minutě Pavel Zdráhal, si domácí zajistili prodloužení a v něm, po Čachotského přihrávce v poslední minutě rozhodnul o vítězství Tomáš Ficenc.
"Naskočil jsem až na třetí třetinu. Trenéři mi říkali, ať hodně bruslím, snažím se je napadat a ať si zkusím dojít pro faul. Nakonec jsem tam měl i dvě nahrávky, takže jsem určitě spokojenej. Navíc bych řekl, že i přesto, že jsme hráli doma, jsou ty dva body, co jsme získali, dobrý," řekl nám po utkání mladý jihlavský útočník.

K rozhodující brance zápasu nám její střelec Tomáš Ficenc řekl toto: "Jen jsem to tam napálil, ani jsem se nedíval a jak to šlo, tak jsem to tam dal. Naštěstí." Jeho spoluhráč, Lukáš Sáblík, nám vítěznou branku popsal trochu podrobněji: "Fíca to proměnil zkušeně. Viděl, že mu tam protihráč odstoupil, potáhl si ten puk ještě blíž a krásně to nechytatelnou ránou trefil do víka. Byla to parádní tečka za zápasem."

Čtvrtý gól do chomutovské branky dali jihlavští hráči při výhodě čtyř proti třem až v poslední možné minutě zápasu. Už před tím však měli podobnou příležitost, když na začátku pětiminutového prodloužení 54 sekund dohrávali přesilovou hru ze třetí třetiny. Tu však ještě využít nedokázali. "Určitě to pro nás nebyl příjemný okamžik, vždyť těch přesilovek jsme dnes nevyužili docela dost. Jsem rád, že jsme alespoň tu druhou, i když v samotném závěru, proměnit dokázali," okomentoval nízkou produktivitu přesilových her v posledním zápase Sáblík.

Hostující trenér Zdeněk Vojta si na tiskovce po zápasu povzdechl nad výkonem hlavního sudího Poruby "Rozhodčí se bezprostředně po zápase kritizovat nesmějí, ale mezi řádky, domácí rozhodli ve čtyřminutové přesilovce čtyř proti třem... Víc k tomu nemám." Je pravda, že vyloučení v prodloužení nebývají častá, ale přesto, tentokrát však byl faul Roubíka viditelný. "Myslím si, že v tom závěru je rozhodčí vyloučil určitě po právu, i když se říká, že v prodloužení se už tolik nevylučuje, ale prostě zásah tou hokejkou do obličeje tam byl. Ostatně bylo tam na nás i několik předchozích faulů, v základní hrací době, které rozhodčí neodpískal. Chomutovští hráči už možná trochu nemohli, takže museli faulovat," oponoval Vojtovi Sáblík.

Poprvé v letošní sezóně nastupil do utkání v barvách Dukly Petr Altrichter. Byl hodně nervozní? "Určitě jo, protože člověk je deset let pryč a pak se chce doma ukázat," odpověděl novinářům po zápase. V něm, společně s Oldřichem Bakusem a Romanem Hlouchem, nastoupil v lajně extřebíčských kapitánů. Jak si se spoluhráči rozuměl? "Já tyhle kluky znám a vím, co od nich můžu čekat, stejně tak oni ode mě, takže v tomhle bych žádný velký problém neviděl. Každopádně zaplať pánbůh za ty dva dnešní body. Chomutov je určitě kvalitní mačaft a řekl bych, že je skutečně oceníme třeba až později. Nám se dnes až zas tak nedařilo, ale díky naší bojovnosti jsme získali body které jsou obrovsky cenné."