4:1
(1:0, 2:1, 1:0)

Ježci zdolali Jestřáby. Tři body zůstaly v Jihlavě

16.10.2019 / Milan Horák

Dukla po skvělém začátku nevypustila ani na vteřinu a zaslouženě si ve 14. kole připisuje tři body. Dvěma brankami se blýskl Tomáš Čachotský a jeho druhý gól byl také vítězný. Za Jestřáby se pak trefil pouze Jan Berger v přesilové hře, ale dále pak mezi střelci úřadovali jen jihlavští hráči - Milan Davídek a Tomáš Jiránek. Po konečném skóre 4:1 zůstávají tři body v Jihlavě, která se tak lehce dotahuje na týmy před sebou.
16.10.2019 17:30, Chance Liga - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Mareš, Staněk, Půža, Holý, Kolář, Piegl, Vála – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Anděl, Poletín, Machala – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Fronk, Davídek, Lichanec
4

LHK Jestřábi Prostějov

Dvořák (Štůrala) – Novotný, Muška, Hrdinka, Mrázek (A), Husa, Brančík, Krejčí – Krejčík, Meidl, Nouza (A) – Kafka, Račuk (C), Žálčík – Jandus, Chlán, Berger – Krejčiřík, Novák, Luňák
1
Branky a nahrávky: 6. Čachotský (Pekr), 21. Čachotský (Skořepa, Staněk), 25. Davídek (Fronk, Lichanec), 59. Jiránek (Fronk, Poletín) – 24. Berger (Račuk, Mrázek). Rozhodčí: Čech, Ondráček – Bohuněk, Polák. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1360. Střely na branku: 39:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

První třetina na Horáckém zimním stadionu ukázala, že se po nakonec vydřeném vítězství v Sokolově Dukla pokusí ukořistit další tři body. V prvních pěti minutách nebylo na ledě vidět jiného celku než pouze Duklu. Domácí se rychle dostali do tempa po přesilové hře ve 4. minutě, kde zasypali brankáře Dvořáka množstvím střel, které volaly po gólu. V 6. minutě ale rozjásal domácí střídačku a domácí fanoušky Tomáš Čachotský. Obrovský podíl na gólu měl Matěj Pekr, který projel v útočném pásmu mezi hráči jako mezi kužely a před prázdnou brankou našel už zmiňovaného Tomáše Čachotského, který už zamést kotouč do sítě neměl problém a otevřel skóre zápasu - 1:0. Ke konci měli Jestřábi šanci na vyrovnání, ale narazili pouze na skvěle připraveného Brože, který odmítl pustit kotouč po jakémkoliv pokusu za svá záda.

Druhá třetina začala ve velice vysokém tempu. Už po 40 vteřinách lovil kotouč z branky Dvořák. Na 2:0 navýšil opět Tomáš Čachotský a pro domácí to byl velice dobrý vstup do druhé části. Hosté se ale dostali do hry gólem v přesilové hře, kde na jeho konci stál Jan Berger a snížil stav zápasu na 2:1. Domácí se fanoušci se ale mohli radovat o necelé dvě minuty později. Ve skrumáži před brankou Dvořáka si našel kotouč jako první Milan Davídek, a vrátil tak Dukle dvoubrankový náskok. Ježci si drželi obrovský tlak po zbytek druhé části a Jestřábi mohli děkovat pouze Dvořákovi, který svými zákroky držel pro svůj tým "pouze" dvoubrankové manko.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy, jak bylo dnes zvykem, ve velice vysokém tempu. Více ze hry ale měla ze začátku Dukla díky přesilové hře. I když mnoho šancí volalo po gólu, na obou stranách stáli skvěle chytající gólmani. Poslední slovo třetí třetiny a také zápasu měl Tomáš Jiránek, který necelé dvě minuty do konce navýšil střelou k levé tyči na 4:1 po přihrávce od Fronka na mezikruží.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Musím říct, že Jihlava má na tuto soutěž pořád nadstandardní mančaft. Nám se stalo to že... Víte, každý hráč má každý svůj limit, každý svůj level, a nám se stalo to, že naši hráči, hlavně obránci, si mysleli, že po slušně odehraných předchozích zápasech je jejich limit nekonečný. Z toho všechno pramenilo - nedali jsme pořádnou kloudnou rozehrávku, měli jsme hromadu chyb v obranném pásmu. Opravdu to pramení z toho, že kluci nedokáží unést situaci, že když se vyhrává, tak musí zůstat pokorní. A vědět, že když se jede do Jihlavy, tak mám nějaký svůj level, nějaký svůj limit a prostě musím pořád pracovat. Nemyslet si, že najednou přijedou trenéři z nároďáku a vezmou mě do reprezentace, protože na to ti kluci holt nemají. To se nám dnes hrubě vymstilo. Ráno na poradě jsme si říkali, že v přípravě nás Jihlava vykoupala v předbrankovém prostoru (výsledek 6:0, pozn. red.) a my si necháme dát tři stejné góly z předbrankového prostoru, což se nám nemůže tady venku stát. Ale musím se vrátit k tomu, co jsem řekl na začátku. Naučit se být pokorný, když vyhrávám a nebýt posraný, když prohrávám. Tohle se nám dneska hrubě vymstilo. Mysleli jsme si, že si přijedeme postavit pár báboviček na písku a Jihlava nás za tohle potrestala.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): S výsledkem jsme určitě spokojeni. Potvrdili jsme body z venku a za vítězstvím jsme šli. Rozhodujícím momentem byl soupeřův kontaktní gól, po kterém jsme hned vzápětí dali třetí branku, uskočili jsme znova na dva góly a pak už jsme si výhru pohlídali. Tři body zůstaly po právu doma. Rozdíl byl v tom, že oproti předchozím domácím zápasům jsme dali góly.

Autor videa: Tomáš Lysý

Fotogalerie utkání

Fotogalerie